AU genansætter leder af Institut for Kultur og Samfund

Bjarke Paarup fortsætter som institutleder på Institut for Kultur og Samfund.

07.04.2017 | Ulrik Albert Vosgerau

Bjarke Paarup

Efter at stillingen som leder af Institut for Kultur og Samfund frem til 2022 har været slået op, er det nu officielt, at Bjarke Paarup fortsat skal stå i spidsen for instituttet med knap 400 ansatte.

”Bjarke Paarup har med sin ro og overblik, og med sin stærke sans for faglig kvalitet opnået flotte resultater med instituttet. Vi er glade for med Bjarke på posten at kunne sikre kontinuiteten både på instituttet og i samarbejdet i fakultetsledelsen, hvor han er en værdsat kollega ” siger Johnny Laursen, dekan på Faculty of Arts.

Vigtige opgaver forude
Bjarke Paarup har været leder af Institut for Kultur og Samfund, siden det blev etableret i 2011 i forbindelse med omstruktureringer på Aarhus Universitet, og har i de seneste seks år været med til at skabe en ny medarbejderkultur og -identitet. Men instituttet står fortsat overfor vigtige opgaver.

”Jeg er meget glad for som institutleder at kunne fortsætte arbejdet med de vigtige opgaver, som instituttet står med. Vi er i gang med den spændende opgave at øge den faglige synergi og udnytte potentialet i den velfungerende organisation, vi er blevet. Samtidig står vi overfor en potentielt vanskelig situation, fordi dimensioneringen kan give økonomiske udfordringer. Det vil jeg gerne være med til at føre instituttet sikkert igennem, ” siger Bjarke Paarup.


Fakta

Bjarke Paarup er magister i Etnografi og Socialantropologi fra Aarhus Universitet 1984. Herefter fik han ansættelse ved henholdsvis Uppsala Universitet og i Udenrigsministeriet. I 1992 vendte han tilbage til Aarhus Universitet, hvor han blev ansat som adjunkt og lektor ved Institut for Antropologi, Arkæologi og Lingvistik. I 2006 blev Bjarke Paarup institutleder for Institut for Antropologi, Arkæologi og Lingvistik og siden 2011 har han været institutleder for Institut for Kultur og Samfund.

Navne