Bevilling til forskningsprojektet RISEZAsia

Lektor Michael Eilenberg har modtaget et AUFF Starting Grant til at studere udviklingsprojekter i Asiens grænsezoner.

22.01.2016 | Martin Damgaard Larsen

Over de næste tre år vil lektor Michael Eilenberg i samarbejde med en Ph.d. studerende, en postdoc samt et netværk af internationale forskere undersøge de sociale, politiske og økonomiske dynamikker bag opblomstringen af såkaldte Special Economic Zones (SEZs) i Asiens ressource rige grænselande.

Projektet er finansieret af et Starting Grant fra Aarhus Universitets Forskningsfond (AUFF) og vil gennem etnografisk feltarbejde udforske fællestræk og forskelle i skabelsen af nye SEZs på tværs af nationale grænser i Asien. Projektet ønsker dels at undersøge hvordan nationale diskurser omkring territorialitet, suverænitet og sikkerhed legitimerer og mobiliserer statslig intervention og kontrol i grænsezoner, samt hvilke former for transnationale finansielle konfigurationer der mobiliseres for at producere disse nye storstilede udviklingsprojekter.

AUFF-bevillingen på 3 millioner er givet til projektet ”The Rise of Special Economic Zones in Asian Borderlands – RISEZAsia” med opstart i foråret 2016. Med Starting Grants ønsker AUFF at sikre fremragende forskere gode karrieremuligheder ved Aarhus Universitet samt at løfte særligt lovende forskning af international karat.

Antropologi, Contemporary Ethnography