Forskningsprojekt om europæisk kulturarv modtager Horizon 2020-bevilling

Som del af en større bevilling fra EU’s Horizon 2020-program har projektet ’Education, Heritage and Identities’ under ledelse af Troels Myrup Kristensen, lektor i klassisk arkæologi, modtaget en bevilling på 1,5 mio. kr.

10.02.2016 | Johanne Vejrup Nielsen

Antikmuseet. Foto: Poul Ib Henriksen

Projektet, der starter den 1. april og løber over tre år, udgør en del af en større bevilling med titlen ’Critical Heritages (CoHERE): performing and representing identities in Europe’, som i alt har modtaget 2,5 millioner euro og som koordineres af Chris Whitehead, professor i museologi på University of Newcastle.

Sammen med Vinnie Nørskov, lektor i klassiske studier og leder af Antikmuseet, samt Mads Daugbjerg, lektor i antropologi, skal Troels Myrup Kristensen forske i identitetsskabelse og kulturarv med fokus på samhørighed og splittelse i Europa:

”Konkret handler vores projekt om betydningen af oldtidskundskaber i danske gymnasier, samt hvilken rolle antikkens kulturarv har i en tyrkisk kontekst med Bodrum (det antikke Halikarnassos) som case. I et større perspektiv skal projektet understøtte et bredere engagement med flere aspekter af europæisk kulturarv, som den kommunikeres både i klasseværelset (Oldtidskundskab) og på museer og arkæologiske seværdigheder i Europa,” forklarer Troels Myrup Kristensen.

Projektet udføres i samarbejde med kolleger i bl.a. Grækenland, Tyrkiet og Letland.

Fakta:

Horizon 2020-bevilling: ’Reflective Society-2: Emergence and transmission of European cultural heritage and Europeanisation’.

I CoHERE-projektet undersøges tilhørsforhold til bestemte områder i Europa, deres historie og traditioner på flere niveauer ved at analysere fx kulturpolitik, museumsudstillinger og undervisningsplaner så vel som musik- og danseforestillinger og madkultur.

Læs resumé (English abstract)

Yderligere information:

Troels Myrup  Kristensen, lektor i klassisk arkæologi