Vellev udnævnt til æresdoktor

Jens Vellev er udnævnt til æresdoktor ved Lunds Universitet for sin forskning inden for Middelalder- og Renæssancearkæologi.

03.06.2016 | Ulrik Albert Vosgerau

Jens Vellev ved promoveringen til æresdoktor.

Lunds Universitet uddeler hvert år æresdoktor titler til ”framstående forskare eller personer som gjort stora insatser för forskningen.” Som en af ​​Europas førende forskere og formidlere inden for Middelalder- og Renæssancearkæologi må Jens Vellev siges at leve op til hæderen, som han blev tildelt den 27. maj 2016.

Jens Vellevs forskning og formidling spænder vidt – fra at være ophavsmand til Middelalderåret 1999 og Renæssanceåret 2006 til udgravning af Læsøs middelalderlige sydehytter, der endte med markedsføringen af ”Læsø Sydesalt”. Mest kendt i offentligheden er Jens Vellev nok som en af hovedmændene bag udgravningen af Tycho Brahe i 2010.

Arkæologi, Navne