Afdeling for Antropologi
Nyheder

Human Security graduates 2018. Photo credit: Søren Vestergaard, Foto/Medie, Moesgaard Museum.
Anthropology graduates 2018. Photo credit: Søren Vestergaard, Foto/Medie, Moesgaard Museum.

06.08.2018 | Antropologi

Celebration - New graduates from Anthropology and Human Security

On Monday July 2nd 2018 The Department of Anthropology celebrated this summer’s new graduates from Anthropology and Human Security.

06.08.2018 | Antropologi

Marie Bjerre Odgaard - New PhD at the Department of Anthropology

As of 1 August, Marie Bjerre Odgaard will be part of the wider research project: Ethics after individualism - Phenomenological explorations of moral community.

Lektor Christian Suhr

06.07.2018 | Navne , Antropologi

Antropolog optaget i Det Unge Akademi

Christian Suhr er nyt medlem af Det Unge Akademi

Associate Professor Christian Vium

05.07.2018 | Antropologi

Christian Vium – New Associate Professor at CAS

On 1 July 2018, Christian took up a position as Associate Professor at the Department of Anthropology. As part of the position, he will be working on a 2-year research grant from the Carlsberg Foundation, expanding his award-winning research on colonial histories into the Danish context.

27.06.2018 | Antropologi

Søren Rask Christensen - Research assistant at the Konfliktråd Impact Project (KIP)

Søren Rask Christensen joined CAS the Konfliktråd Impact Project (KIP) as a research assistant in May 2018.

Projektlederne på Aarhus Universitet Sarah van Mastrigt og Christian B. N. Gade.

25.05.2018 | Antropologi, Forskning

Forskning i offerets møde med gerningsmanden

Forskere fra Psykologisk Institut og Afdeling for Antropologi er med i et nyt forskningsprojekt, der skal sammenligne effekten af to forskellige måder at holde konfliktråd mellem en forbrydelses offer og gerningsmand. Projektet er det først af sin art i verden.

26.04.2018 | Antropologi

IMAGENU postdoctoral researcher

Applicants are invited to apply for a three-year postdoctoral position that will start on 1 January 2019 to do research on the changing gender and marriage patterns in Uganda.

26.04.2018 | Antropologi

Kolonitiden genfortalt

Christian Vium er blandt de danske forskere, der bruger kunst og digitalisering til at give oprindelige folk noget af deres mistede kulturarv tilbage - læs artikel fra videnskab.dk

09.03.2018 | CAS, Antropologi

Human Security Programme newsletter

The Human Security Master’s degree programme has created a newsletter called The Human Security Angle. The newsletter will feature student profiles, lecturer profiles, programme updates, etc. Read the first post from the newsletter here: Kira Walker: The Human Security Profile of March 2018. All posts from the…

Moesgård, hvor afdelingerne for Antropologi og Arkæologi og kulturarvsstudier er placeret (Foto: Moesgård Foto).

02.03.2018 | Priser, Antropologi, Arkæologi

Tre fagområder i top 50 i verden

I de nye rangliste fra QS har Institut for Kultur og Samfund tre fagområder placeret i top 50.

Viser resultater 1 til 10 ud af 98

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste