Afdeling for Antropologi
Nyheder

16.06.2015 | Antropologi

Millionbevilling til forskning i etnografisk kulturarvs værdi og betydning

Cameron Warner har sikret en bevilling fra Det Frie Forskningsråd på knap 6,5 mio. til forskning i hvordan etnografiske genstande tilskrives værdi og betydning på tværs af tid og sted. Ansøgningen er sket i samarbejde med blandt andre Ton Otto og Ulrik Høj Johnsen, som har fået midler til et ph.d.-projekt.

Foto: Mick Lissone

30.04.2015 | Antropologi

Afdelingsleder Jens Seeberg om situationen i Nepal

Jens Seeberg, afdelingsleder på Antropologi, var den 28. april i DR2 Godmorgen TV og Radio for at kommentere på situationen i Nepal efter det voldsomme jordskælv, der ramte landet den 25. april.

29.04.2015 | Antropologi

Nyt liv til etnografiske samlinger

To studerende har startet bloggen ethnographica.net. Her vil de formidle en lang række etnografiske fund gennem en visuel og uformel tilgang til objekterne.

Præsentation af Nicolai Mendgaard-Larsen fra design- og innovationsbureauet MADE. Foto: Nina Boel Bergholt.

22.04.2015 | Antropologi

Antropologi i praksis

I disse dage afholdes fællesforelæsninger på kurset Antropologi i praksis (4. semester, BA), hvor antropologer ansat i offentlige og private sammenhænge præsenterer deres brug af faget og giver de studerende en case, som de skal arbejde med i undervisningen.

16.04.2015 | Navne , Antropologi

Hæderspris til forsker fra Aarhus Universitet

Adjunkt Rachel Charlotte Smith er blevet tildelt en hæderspris for sin ph.d.-afhandling. Samtidig er Rachel Charlotte Smith den første ph.d.-studerende ved Arts, Aarhus Universitet, der har modtaget en dobbeltgrad som resultat af en fælles vejledningsaftale mellem Aarhus Universitet og James Cook University i Australien.

Teresa Caldeira (University of California, Berkeley)

10.04.2015 | Antropologi

"Brazil - the land of the future?"

During the days 12-14 March Contemporary Ethnography housed an international conference: "Brazil - the land of the future?". The conference was very successful and well-visited.

10.04.2015 | Antropologi

Debat: hvorfor stiger antallet af lægebesøg i Danmark?

Læs kronik i Politiken af Rikke Sand Andersen (antropolog), Flemming Bro (alment praktiserende læge og professor AU), Peter Vedsted (læge og Professor AU) og Svend Brinkmann (professor i psykologi AAU).

26.03.2015 | Antropologi

James Scott gives Futures Lecture at AU

9 April at 5 pm James Scott will give a talk about domestication - of grain, animals, and humans.

03.03.2015 | Antropologi

Brazil: The Land of the Future?

Under overskriften Brazil: The Land of the Future? afholdes der to dages konference på Moesgaard fra den 12.-14. marts 2015.

Photo: Public Domain, Junior Libby

24.02.2015 | Antropologi, Priser

Antropologistuderende vinder ComCaseCompetition 2015

Et hold af studerende fra AU og CBS har vundet konkurrencen om, hvordan Novo Nordisk bedst kan understøtte kampen mod ’urban diabetes’. En af vinderne er Jeppe Fischer, studerende på kandidatlinjen Global Studies & Development, afdeling for Antropologi.

Viser resultater 71 til 80 ud af 90

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste