Forskningsenheden for analytisk erkendelsesteori, metafysik og kognitionsfilosofi

Profil

Enheden koordinerer forskning om indbyrdes relaterede emner indenfor analytisk erkendelsesteori, metafysik, og kognitionsfilosofi. Fremtrædende forskningsspørgsmål i enheden angår for tiden modale betingelser for viden, epistemiske normer, dispositioner og responsafhængighed, ikke-repræsentationelle teorier om kognition, proces-baseret ontologi, viden om kontrafaktiske konditionaler, intuitioners rolle for modal viden, matematisk viden, videnskabelig realisme, naturbegreb og pragmatisme. Forskningsenheden tager metodologisk afsæt i den analytiske filosofiske tradition, med særligt fokus på begrebslige og logiske udredninger.

Enheden har en stærk international profil, med solide forbindelser til flere af verdens mest prominente forskningscentre indenfor feltet. Enheden fokuserer overvejende på at deltage i den verserende diskussion i internationale fagtidsskrifter, samt at videreformidle den nyeste viden indenfor området.

Enheden arrangerer et permanent forskningsseminar med deltagere fra hele universitetet, og organiserer ofte internationale workshops og konferencer.

Enhedskoordinator

Begivenheder E2017

Unless otherwise noted, talks take place on Fridays, 12:30-14:30 in 1467/616

Monday Aug 21, 10-12am: Jonathan Jenkins Ichikawa (Univ of British Columbia) Positive Epistemology

Sept 8: K. Brad Wray (Centre for Science Studies, AU) How Far Can Extended Knowledge Be Extended?  The Asymmetry Between Research Teams and Artifacts

Thursday Sept 14: Conference Future Worth Living--Why We Need the Humanities Now Even More

Sept 15: Melanie Rosen (Interacting Minds, AU) Who is dream-Napoleon? The vicarious protagonist as a case of temporary personhood

Monday Sept 18, 2-4pm: Wolfgang Spohn (University of Konstanz) How the Modalities come into the world

Sept 29: Mark Bickhard (Lehigh University, USA) TBA

Oct 6: Fifth Meeting of the Normind Network (Network for Philosophy of Mind and Cognitive Science)

Oct 13: Nikolaj Nottelman (SDU) Positive Epistemology

Wednsday Oct 25-27: Workshop: Linguistic Intuitions, Evidence, and Expertise (Center for Science Studies, AU)

Oct 27: Antje Rumbjerg (University of Konstanz) Time, Change, Power

Nov 3: Alexander Gebhardter (University of Düsseldorf) Uncovering constitutive relevance relations in mechanisms

Nov 10: Pierre Saint-Germier (Center for Science Studies, AU) Should Embodied Cognitive Science Go Radical? A Hint from Music

Nov 17: Dennis Sölch (Heinrich Heine University Düsseldorf) Ants and Other Organisms: On the Genesis of Process Metaphysics

Nov 24: Jonas Christensen (University of Edinburgh) Grounding and the Hard Problem of Consciousness

Dec 1: Bartolomew Skowron (International Center for Formal Ontology, Warsaw University of Technology) In Defense of a Theory of Ideas

Deltagere

Følgende medlemmer af programmet deltager regelmæssigt i enhedens aktiviteter. De fleste aktiviteter er åbne for andre interesserede. Kontakt koordinatoren for yderligere information.

Lise Marie Andersen
postdoc