Forskningsenheden for den politiske og økonomiske tænknings historie

Profil

Enhedens fokus er, hvorledes den politiske og økonomiske tænkning har udviklet og udspillet sig historisk og aktuelt. Med et idéhistorisk udgangspunkt analyseres og diskuteres idéernes sociale, historiske, ideologiske, videnskabelige etc. kontekster og udviklinger. Et af enhedens vigtigste formål er at inddrage og diskutere metodiske greb og tilgange til analysen af politiske og økonomiske idéer i bevægelse. Af særlig interesse i enheden er afsøgningen af analytikker udviklet udenfor den klassiske idéhistorie; det kunne være i litteraturteori, socialhistorie, sociologi osv. samt diskussionen af, hvorledes disse kan anvendes i en idehistorisk sammenhæng.

Enhedskoordinator

Begivenheder F2019

30/1

Andreas Aagaard Nøhr (Groeningen) og Ludvig Goldschmidt (Aarhus)

27/2

Jacob Jensen (Aarhus): The Social Contract as a Fiscal Compact og Mikkel Thorup (Aarhus): Rogue Democracy. Introduction

27/3

Esben Bøgh Sørensen (Aarhus): The Making of Agrarian Capitalism in Sixteenth and Seventeenth Century England

Christian Olaf Christiansen: Business, Human Rights and Poverty, 1970-Present Day: An Intellectual History

24/4

Magnus Møller Ziegler (Aarhus): Cannibals and Animals of Capital

Simone Sefland (Aarhus): Post-truth

22/5

Ph.d. - workshop: Annabel Brett (Cambridge)

29/5

Nicolai Mariegaard (Athen): The Politics of Popular Sovereignty

Andreas Gregersen: Civility is its discontents

12/6            ​

Workshop, Oslo Universitet

Deltagere

Følgende medlemmer af programmet deltager regelmæssigt i enhedens aktiviteter. De fleste aktiviteter er åbne for andre interesserede. Kontakt koordinatoren for yderligere information.