Afdeling for Filosofi og Idéhistorie
Nyhedsliste

16.08.2019 | Filosofi og Idéhistorie

Somogy Varga - New Proffesor at the Department of Philosophy and History of Ideas

As of 1 August 2019, We are happy to welcome Somogy Varga to the School of Culture and Society as Professor in Philosophy.

Foto: Colourbox.com

09.05.2019 | Filosofi og Idéhistorie, Globale Studier, Navne

IKS-forskere i internationale projekter om stigmatiserende byrumspolitikker og migranters natteliv i europæiske byer

To forskere ved Institut for Kultur og Samfund er blevet partnere i hvert deres HERA-projekt, der er støttet af bevillinger fra EU og de nationale forskningsråd i Europa.

07.02.2019 | Filosofi og Idéhistorie

Andreas Beyer Gregersen – New PhD student at the department for Philosophy and History of Ideas

Andreas Beyer Gregersen is writing a PhD about the concept of civility in social and political philosophy. He holds both a Master’s and a Bachelor’s degree in Applied Philosophy from Aalborg University.

17.01.2019 | Filosofi og Idéhistorie

Ludvig Goldschmidt Pedersen - New PhD student at the department for Philosophy and History of Ideas

Ludvig Goldschmidt Pedersen is writing a PhD about scientific virtues in the Danish bureaucracy from 1885 to 1942. I hold a Master’s degree in Intellectual History and the History of Political Thought from University College London and Queen Mary University and a Bachelor’s degree in History of Ideas and Cultural Analysis of Society and Economy…

Lektor Christian O. Christiansen (Foto: AU Foto).

05.12.2018 | Bevillinger, Filosofi og Idéhistorie

Nyt projekt skal forske i global ulighed

Med en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond skal Christian O. Christiansen lede et forskningsprojekt, der skal undersøge undersøge den globale uligheds idéhistorie.

15.11.2018 | Filosofi og Idéhistorie

Smag og behag i Norden omkring kultur, historie og demokrati

Forlaget Philosophia har udgivet Niels Kayser Nielsens efterladte tekster i et værk i tre bind.

24.10.2018 | Filosofi og Idéhistorie

Louise Rognlien – Ny PhD ved Afdeling for Filosofi og Idéhistorie

Louise Rognlien er tilknyttet projektet Køn Redelighed – hverdagsliv, aktivisme og diversitet, et forsknings- og formidlingsprojekt mellem Kvindemuseet i Danmark og Aarhus Universitet.

03.07.2018 | Filosofi og Idéhistorie

Afdeling for Filosofi og Idehistorie med i million-projekt

Louise Fabian er med i et Velux-finansieret projekt, der skal støtte forskning i og formidling af køn i danskernes hverdagsliv.

“Castle of Good Hope” I Cape Town er den ældste overlevende bygning fra kolonitiden i Sydafrika. Den blev bygget mellem 1666 og 1679 at det Hollandske Ostindiske Kompagni (Foto: Ossewa, Wikimedia Commons).

06.03.2018 | Bevillinger, Globale Studier, Filosofi og Idéhistorie, Arkæologi, Arts

EU-bevilling til forskning i den europæiske koloniarv

Med en EU-bevilling på 2 millioner euro i ryggen skal forskningsprojektet ECHOES undersøge, hvilken rolle koloniarven spiller i Europa og i forholdet til tidligere koloniområder.

08.02.2018 | Forskning, Filosofi og Idéhistorie, Arts

A new role for the humanities: envisioning robots in society

Robots are now included in more and more contexts of our everyday life. This development is welcomed by industry and policy-makers alike. But what will it mean for us, as individuals and societies? This is the central focus of the international research conference “Robophilosophy 2018/TRANSOR 2018”.

Viser resultater 1 til 10 ud af 38

1 2 3 4 Næste