Afdeling for Filosofi og Idéhistorie
Nyhedsliste

Lektor Christian O. Christiansen (Foto: AU Foto).

05.12.2018 | Bevillinger, Filosofi og Idéhistorie

Nyt projekt skal forske i global ulighed

Med en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond skal Christian O. Christiansen lede et forskningsprojekt, der skal undersøge undersøge den globale uligheds idéhistorie.

15.11.2018 | Filosofi og Idéhistorie

Smag og behag i Norden omkring kultur, historie og demokrati

Forlaget Philosophia har udgivet Niels Kayser Nielsens efterladte tekster i et værk i tre bind.

24.10.2018 | Filosofi og Idéhistorie

Louise Rognlien – Ny PhD ved Afdeling for Filosofi og Idéhistorie

Louise Rognlien er tilknyttet projektet Køn Redelighed – hverdagsliv, aktivisme og diversitet, et forsknings- og formidlingsprojekt mellem Kvindemuseet i Danmark og Aarhus Universitet.

03.07.2018 | Filosofi og Idéhistorie

Afdeling for Filosofi og Idehistorie med i million-projekt

Louise Fabian er med i et Velux-finansieret projekt, der skal støtte forskning i og formidling af køn i danskernes hverdagsliv.

“Castle of Good Hope” I Cape Town er den ældste overlevende bygning fra kolonitiden i Sydafrika. Den blev bygget mellem 1666 og 1679 at det Hollandske Ostindiske Kompagni (Foto: Ossewa, Wikimedia Commons).

06.03.2018 | Bevillinger, Globale Studier, Filosofi og Idéhistorie, Arkæologi, Arts

EU-bevilling til forskning i den europæiske koloniarv

Med en EU-bevilling på 2 millioner euro i ryggen skal forskningsprojektet ECHOES undersøge, hvilken rolle koloniarven spiller i Europa og i forholdet til tidligere koloniområder.

08.02.2018 | Forskning, Filosofi og Idéhistorie, Arts

A new role for the humanities: envisioning robots in society

Robots are now included in more and more contexts of our everyday life. This development is welcomed by industry and policy-makers alike. But what will it mean for us, as individuals and societies? This is the central focus of the international research conference “Robophilosophy 2018/TRANSOR 2018”.

16.01.2018 | Filosofi og Idéhistorie

Catharina Smedegaard - New PhD at the Department of Philosphy and History of Ideas

Catharina will be working on the project: "Social robots, novelty effects, and situated meaning-making: how a situated account of cognitive and behavioural novelty effects may contribute to the understanding of how social robots are made sense of pre-mass-distribution.”

14.08.2017 | Filosofi og Idéhistorie

Jakob Bek-Thomsen ansættes som lektor ved afdeling for Filosofi og Idéhistorie

Jakob Bek-Thomsen ansættes i stillingen som lektor i Idéhistorie pr. 15. juli 2017.

22.02.2017 | Filosofi og Idéhistorie

Søren Schack Andersen - Ny PhD studerende ved afdelingen for Filosofi og Idehistorie

Søren starter 1 februar 2017 som PhD studerende ved Institut for Kultur og Samfund med projektet: ’The Dimensions of the Uncanny Valley’

16.02.2017 | Filosofi og Idéhistorie

Niels Wilde Langballe - Ny PhD studerende ved afdelingen for Filosofi og Idehistorie

Niels starter 1 februar 2017 som PhD studerende ved Institut for Kultur og Samfund med projektet: ”Tilblivelsens topologi”.

Viser resultater 1 til 10 ud af 34

1 2 3 4 Næste