Forskningsprogrammet tilknyttet
Afdeling for Religionsvidenskab

Religion og kulturel evolution

Om programmet

Forskningsprogrammet er koncentreret om religion og kulturel evolution. Det undersøger religions identiske træk på tværs af tid og rum og tager højde for religioners løbende kulturelle tilpasning, ligesom det fokuserer på sammenhængen mellem biologisk og kulturel evolution.

Programmet består af fem enheder med hver en række samarbejdspartnere ved og uden for Institut for Kultur og Samfund. Den interdisciplinære forskning ligger primært på forskningsenhedsniveau, mens forskningen på programniveau har en mere snæver tilknytning til det eksisterende religionsvidenskabelige forsknings- og uddannelsesmiljø.

Teoretisk og metodisk åbner programmet sig for flere fagligheder ved instituttet, idet der ud over den specifikke religionsvidenskabelige kompetence trækkes på teorier og metoder fælles med discipliner som antropologi, historie, idehistorie, områdestudier, arkæologi, klassiske studier og teologi.

Forskningsprogramleder

Jesper Sørensen

Lektor, forskningsprogramlederInstitut for Kultur og Samfund - Afdeling for Religionsvidenskab

Bente Kejser