Afdeling for Religionsvidenskab

Foto: Folkeuniversitetet (Montgomery/OddFischlein)

15.08.2017 | Forskning, Religionsvidenskab

Jens Peter Schjødt udnævnt til professor

Jens Peter Schjødt er udnævnt til professor i religionsvidenskab.

20.06.2017 | Religionsvidenskab, Forskning

Islam i Danmark

De danske moskéer har fået mere styr på økonomien og en bedre forståelse af de organisatoriske og bureaukratiske rammer for trossamfund i Danmark. Det er en af konklusionerne i e-årbogen ”Religion i Danmark,” som Center for SamtidsReligion på Aarhus Universitet står bag.

16.03.2017 | Videnudveksling, Religionsvidenskab

Hvordan skal religioner sameksistere?

Erfaringer fra Indonesien og Danmark med at skabe tolerance og sameksistens blandt forskellige religiøse og etniske grupper bliver diskuteret ved en offentlig rundbordssamtale på Aarhus Universitet mandag den 20. marts.

Lektor og kommende forskningsprogramleder Jesper Sørensen.

15.12.2016 | Religionsvidenskab

Ny forskningsprogramleder på religionsvidenskab

Jesper Sørensen overtager posten som forskningsprogramleder på Afdeling for Religionsvidenskab fra Armin Geertz ved årsskiftet.

27.09.2016 | Navne , Religionsvidenskab

Professor i Religionsvidenskab bliver Ridder af Dannebrogordenen

Professor, dr.theol., ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet, Hans Jørgen Lundager Jensen får tilldelt ridderkorset og bliver Ridder af Dannebrogordenen.

23.09.2016 | Religionsvidenskab

Armin Geertz receives AIAS fellowship

Armin Geertz will commence his fellowship on 1 February 2017

01.09.2016 | Religionsvidenskab

Anne Agersnap - Ny ph.d. ved afdeling for Religionsvidenskab

Pr. 1. september er Anne Agersnap ph.d.studerende med projektet: "I krydsfeltet mellem samfund, kirke og individ – En undersøgelse af prædikenens indhold og udformning”.

04.08.2016 | Religionsvidenskab

Tina Langholm Larsen – ny ph.d.-studerende ved Religionsvidenskab

Pr. 1. September 2016 er Tina Langholm Larsen ph.d.-studerende ved Religionsvidenskab med projektet: Religion i bevægelse - et studie af integration, mobilitet og forankring hos danske grundtvigianere i USA 1887-1964.

29.06.2016 | Religionsvidenskab

Understanding Ancient Religious Experiences

Cognitive approaches are a promising gateway to a new understanding of ancient religious experience which is otherwise only accessible through texts and archaeological objects. Researchers from classical studies and cognitive science were recently gathered at Aarhus University to explore what the different disciplines can learn from each other.

29.04.2016 | Forskning, Religionsvidenskab

Religion kan tage farten af hverdagen

I det senmoderne samfund, hvor vi har mere travlt og bruger mindre tid sammen, kan religion danne ramme om et fælleskab, hvor vi har mulighed for at sætte tempoet ned. Det viser en ny analyse fra Center for SamtidsReligion på Aarhus Universitet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 37

1 2 3 4 Næste