Afdeling for Religionsvidenskab
Nyhedsliste

Moesgård, hvor afdelingerne for Antropologi og Arkæologi og kulturarvsstudier er placeret (Foto: Moesgård Foto).

02.03.2018 | Priser, Antropologi, Arkæologi, Religionsvidenskab, Teologi

Tre fagområder i top 50 i verden

I de nye rangliste fra QS har Institut for Kultur og Samfund tre fagområder placeret i top 50.

07.02.2018 | Religionsvidenskab

Mattias Gori Olesen - ny ph.d ved Afdeling for Religionsvidenskab

Mattias vil gennem sit ph.d forløb koncentrere sig om et studie af Muḥammad Luṭfī Jumʿas (1886-1953) liv og værker.

01.02.2018 | Debat, Religionsvidenskab

Ny artikel af professor Armin W. Geertz

Ny artikel af professor Armin W. Geertz om religionens oprindelse: ”Hvorfor, hvorfra (og hvornår) kom religion?”

16.01.2018 | Religionsvidenskab, Teologi

Lotte Varnich - Ny afdelingssekretær ved Religionsvidenskab

Vi er glade for at kunne byde Lotte velkommen som afdelingssekretær d. 15. januar 2018.

21.12.2017 | Forskning, Arts, Religionsvidenskab

Danske moskéer i udvikling

En helt ny kortlægning af de danske moskéer viser, at der det sidste årti er sket en række markante udviklinger inden for de muslimske foreninger. Bag den nye kortlægning står Lene Kühle, professor MSO, og Malik Larsen, videnskabelig assistent, fra Afdeling for Religionsvidenskab på Aarhus Universitet.

Foto: Marlene Kejser

15.12.2017 | Teologi, Religionsvidenskab

Afskedsreception for Bente Kejser

Mandag d. 11. december var kollegaer og studerende inviteret til afskedsreception for Bente Kejser som har valgt at gå på pension ved udgangen af 2017.

Foto: Folkeuniversitetet (Montgomery/OddFischlein)

15.08.2017 | Forskning, Religionsvidenskab

Jens Peter Schjødt udnævnt til professor

Jens Peter Schjødt er udnævnt til professor i religionsvidenskab.

20.06.2017 | Religionsvidenskab, Forskning

Islam i Danmark

De danske moskéer har fået mere styr på økonomien og en bedre forståelse af de organisatoriske og bureaukratiske rammer for trossamfund i Danmark. Det er en af konklusionerne i e-årbogen ”Religion i Danmark,” som Center for SamtidsReligion på Aarhus Universitet står bag.

16.03.2017 | Videnudveksling, Religionsvidenskab

Hvordan skal religioner sameksistere?

Erfaringer fra Indonesien og Danmark med at skabe tolerance og sameksistens blandt forskellige religiøse og etniske grupper bliver diskuteret ved en offentlig rundbordssamtale på Aarhus Universitet mandag den 20. marts.

Lektor og kommende forskningsprogramleder Jesper Sørensen.

15.12.2016 | Religionsvidenskab

Ny forskningsprogramleder på religionsvidenskab

Jesper Sørensen overtager posten som forskningsprogramleder på Afdeling for Religionsvidenskab fra Armin Geertz ved årsskiftet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 43

1 2 3 4 5 Næste