Forskningsprogrammet tilknyttet
Afdeling for Teologi

Christianity and Theology in Culture and Society: Formation – Reformation – Transformation

Om programmet

Forskningsprogrammets fokus er på kristendommens samfundsmæssige og kulturelle rolle og dens betydning igennem historien, både i og uden for Europa: fra dens formative fase i oldtiden i området omkring Middelhavet, over dens kontinuerlige forandring - i middelalderen og nutiden - til globale forsøg på kulturel og religiøs transformation. Set i denne sammenhæng spiller "teologi" som akademisk disciplin med evne til kritisk selvrefleksion over religionens funktion en enorm rolle i historien og det moderne samfund.

Forskningsprogrammet er åbent for andre humanistiske og samfundsvidenskabelige forskere og vil skabe tværvidenskabelige projekter. Det bygger på følgende forskergrupper: “Det Gamle Testamente”, “Det Nye Testamente”, ”Den Kristne Orient”, ”Centre for the Study of Antiquity and Christianity (CSAC)", "Forskningsenheden LUMEN", "Forskningsenheden Praktisk og Empirisk Teologi", "K. E. Løgstrup Forskningscenteret", "Grundtvig Centeret", samt "Teologisk Etik".

Se profil

Forskningsprogramleder

Jan Dietrich

H 1451, 325