Afdeling for Teologi

Professor MSO Ulla Schmidt

26.06.2017 | Teologi

Menigheder skal undersøges

Et nyt, internationalt netværk ledet af Ulla Schmidt har fået bevilling fra Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation til at udvikle og gennemføre store surveystudier af menigheder. Undersøgelserne skal gøre os klogere på, hvilken betydning menigheder har for kultur og samfund.

Post.doc. Jette Bendixen Rønkilde

13.06.2017 | Teologi

LUMEN hjemtager strategiske midler til nyt netværk på Aarhus Universitet

Universitetsledelsen har bevilliget midler til etableringen af et nyt tværgående netværk under LUMEN-centret, som skal styrke den interdisciplinære forskning på Aarhus Universitet.

02.05.2017 | Teologi

Jacob Egeris Thorsen - ny lektor på afdeling for Teologi

Jacob Egeris Thorsen er pr. 1. april 2017 ansat som lektor ved IKS.

05.04.2017 | Teologi

Call for Papers

The Grundtvig Study Center is pleased to announce a call for papers for the international conference "History of Emotions in the Nordic 19th Century", August 28-29 2017

29.03.2017 | Teologi

Anna Døssing Gunnertoft - ny ph.d.-studerende ved Afdeling for Teologi.

Pr. 1. marts 2017 er Anna Døssing Gunnertoft indskrevet som ny ph.d.-studerende ved Institut for Kultur og Samfund, hvor hun skal undersøge præsters forhold til konfirmationsforberedelse og konfirmation.

29.03.2017 | Teologi

Sasja Emilie Mathiasen Stopa – New Postdoc at CAS

Since February 1, 2017, Sasja Emilie Mathiasen Stopa has been a postdoctoral researcher in the field of systematic theology at CAS.

..
Lektor Bo Kristian Holm
Lektor Carsten Bach-Nielsen

20.03.2017 | Teologi

Reformationspriser til to Aarhusteologer

Carsten Bach-Nielsen og Bo Kristian Holm er blevet tildelt to ud af tre reformationspriser, som bestyrelsen for Geheimeraad Brandts Legat har uddelt i anledning af reformationsjubilæet i 2017. Reformationspriserne er på hver kr. 75.000.

Centerleder Bo Kristian Holm

08.02.2017 | Forskning, Teologi

Dansk reformationsforskning styrkes

Et nyt center ved Aarhus Universitet skal styrke den danske reformationsforskning og klarlægge, hvordan luthersk mentalitet har præget samfund og kultur.

07.02.2017 | Teologi

Ny viden om ”ansigtet” i Det Gamle Testamente giver specialepris

Cand.theol. Hannah Mogensen har modtaget Collegium Biblicums specialepris for sin afhandling om ”ansigtets” betydning i Det Gamle Testamente.

26.01.2017 | Teologi

Jan Dietrich er habiliteret på Universitet i Leipzig

Jan Dietrich, lektor i Det Gamle Testamente på Aarhus Universitetet, er blevet habiliteret på Universitet i Leipzig i 2016. Læs artikel om hans "Habilitationsschrift," der omhandler selvmord i Det Gamle Testamente og de gamle højkulturer.

Viser resultater 1 til 10 ud af 53

1 2 3 4 5 6 Næste