Afdeling for Teologi
Nyhedsliste

06.12.2017 | Teologi

Lars Buch Viftrup – ny ph.d.-studerende ved Afdeling for Teologi

”Kirken i byrummet. Byen i kirkerummet” lyder titlen på det ph.d.-projekt, der med rummet som metafor skal undersøge kirkens rolle i byudvikling i Aarhus i et krydsfelt mellem teologi, kirke, folk og by.

06.12.2017 | Teologi

Steen Skovsgaard – tidligere biskop og nu ph.d.-studerende

Projekttitel: Dommedag i islam - en analyse og diskussion af nyere dansk præsentations- og undervisningsmateriale om dommedag - med særligt henblik på spørgsmålet om ”de andre.”

Martin Luther malet i 1528 af Lucas Cranach den ældre.

24.10.2017 | Bevillinger, Historie og Klassiske Studier, Teologi

Står Luther bag den nordiske samfundsmodel?

Aarhus Universitet er med i et nyt fællesnordisk projekt, der skal undersøge, hvad Luthers tanker har betydet for skandinavisk samfundsudvikling. Projektet er blevet bevilliget over fire millioner svenske kroner.

06.09.2017 | Teologi

Laura Bjørg Serup Petersen - Ny ph.d. ved afdeling for Teologi

Laura Bjørg Serup Petersen er indskrevet som ph.d. ved IKS pr. 1. september, hvor hun skal beskæftige sig med projektet: "Interkulturel ekklesiologi- et praktisk teologisk studium af ekklesiologi i interkulturelle møder i lokale menigheder i den danske folkekirke".

Professor Eve-Marie Becker

03.07.2017 | Teologi

Eve-Marie Becker appointed fellow at The Israel Institute for Advanced Studies

From September until January 2017 Professor Eve-Marie Becker has received a fellowship at The Israel Institute for Advanced Studies. During this period, she will be part of an interdisciplinary research group working on “The Subject of Antiquity: Contours and Expressions of the Self in Ancient Mediterranean Cultures”.

Professor MSO Ulla Schmidt

26.06.2017 | Teologi

Menigheder skal undersøges

Et nyt, internationalt netværk ledet af Ulla Schmidt har fået bevilling fra Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation til at udvikle og gennemføre store surveystudier af menigheder. Undersøgelserne skal gøre os klogere på, hvilken betydning menigheder har for kultur og samfund.

Post.doc. Jette Bendixen Rønkilde

13.06.2017 | Teologi

LUMEN hjemtager strategiske midler til nyt netværk på Aarhus Universitet

Universitetsledelsen har bevilliget midler til etableringen af et nyt tværgående netværk under LUMEN-centret, som skal styrke den interdisciplinære forskning på Aarhus Universitet.

02.05.2017 | Teologi

Jacob Egeris Thorsen - ny lektor på afdeling for Teologi

Jacob Egeris Thorsen er pr. 1. april 2017 ansat som lektor ved IKS.

05.04.2017 | Teologi

Call for Papers

The Grundtvig Study Center is pleased to announce a call for papers for the international conference "History of Emotions in the Nordic 19th Century", August 28-29 2017

29.03.2017 | Teologi

Anna Døssing Gunnertoft - ny ph.d.-studerende ved Afdeling for Teologi.

Pr. 1. marts 2017 er Anna Døssing Gunnertoft indskrevet som ny ph.d.-studerende ved Institut for Kultur og Samfund, hvor hun skal undersøge præsters forhold til konfirmationsforberedelse og konfirmation.

Viser resultater 1 til 10 ud af 58

1 2 3 4 5 6 Næste