Afdeling for Teologi
Nyhedsliste

13.08.2018 | Teologi, Forskning

Jan Dietrich udnævnt til professor i Det Gamle Testamente

Jan Dietrich er udnævnt til professor i Det Gamle Testamente ved Institut for Kultur og Samfund, afdelingen for Teologi.

10.08.2018 | Teologi

Knud Ottosen 1937-2018

Lektor i kirkehistorie, dr. theol. Knud Ottosen døde den 6. august 2018

Papyrus der viser den ægyptiske hjertevejning, som afgør om afdøde kan komme ind i dødsriget (Foto: British Museum / Wikimedia Commons).

11.07.2018 | Bevillinger, Teologi

Forskningsnetværk skal undersøge oldtidens økonomiske systemer

Danmarks Frie Forskningsfond har bevilliget en million til at undersøge forholdet mellem økonomiske målesystemer og religiøse ideer i oldtiden.

15.05.2018 | Teologi

Mindeord for Vítor Westhelle

Vítor Westhelle har været en ven af Teologi i Aarhus siden begyndelsen af 90’erne som gæsteunderviser, gæsteprofessor og adjungeret professor i Systematisk Teologi. Vítor døde af kræft den 13. maj. Læs mindeartiklen af Bo Kristian Holm og Else Marie Wiberg Pedersen.

04.05.2018 | Forskning, Teologi, Historie og Klassiske Studier

Millioner til excellent ny forskning

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler 750 millioner kroner til excellent ny forskning. Blandt bevillingsmodtagerne er to kvindelige professorer - Mary Hilson og Eve-Marie Becker.

Moesgård, hvor afdelingerne for Antropologi og Arkæologi og kulturarvsstudier er placeret (Foto: Moesgård Foto).

02.03.2018 | Priser, Antropologi, Arkæologi, Religionsvidenskab, Teologi

Tre fagområder i top 50 i verden

I de nye rangliste fra QS har Institut for Kultur og Samfund tre fagområder placeret i top 50.

08.02.2018 | Teologi

Lone Kølle Martinsen - Ny kollega ved Grundtvig Centret

Lone er ansat ved Grundvig Centret som seniorforsker pr. 1. januar 2018.

07.02.2018 | Teologi

Søren Lorenzen - Ny ph.d ved Afdeling for Teologi

Sørens Ph.d-projekt omhandler forståelsen af mennesket og selvet i det Gamle Testamente.

20.01.2018 | Teologi

New PhD fellow at “The History of Human Freedom and Dignity in Western Civilization”

Valeria Dessy is a new PhD fellow in the Marie Curie ITN “History of Human Freedom and Dignity in the Western Civilization”, located at the School of Culture and Society. Her project is entitled Origen and the modern Protestant tradition.

16.01.2018 | Religionsvidenskab, Teologi

Lotte Varnich - Ny afdelingssekretær ved Religionsvidenskab

Vi er glade for at kunne byde Lotte velkommen som afdelingssekretær d. 15. januar 2018.

Viser resultater 1 til 10 ud af 70

1 2 3 4 5 6 7 Næste