Du er her: AU » Om AU » Institut for Kultur og Samfund » Om instituttet » Fagligheder » Europastudier og Internationale Studier

Europastudier og Internationale Studier

  • ...tilgange og fagligheder, der både har sine rødder i humaniora og samfundsvidenskab

Faglig profil

Et fælles omdrejningspunkt for Europastudier og Internationale Studier ved Aarhus Universitet er et tværvidenskabeligt europæisk og internationalt-globalt perspektiv. Europastudier kombinerer historie, kultur, politik og sociologi, og Internationale Studier kombinerer historie, jura, politik, sociologi, økonomi og projektmanagement. Begge områder tilbyder tilgange og fagligheder, der både har sine rødder i humaniora og samfundsvidenskab, og et sådant tværvidenskabeligt perspektiv giver mulighed for nytænkning og en grundig forståelse af komplekse sammenhænge i relation til forskning og undervisning.

Forskningsmæssigt fokus

Forskningsprofilerne for Europastudier og Internationale studier afspejler en tværfaglig og tværvidenskabelig tilgang. Antropologer, historikere, politologer, sociologer udgør de tilknyttede forskere, som dækker forskningsmæssige felter omkring demokrati EU’s kulturpolitik, globalisering, identiteter, institutioner, kunst, køn, legitimitet, medier, minoriteter, politik og økonomi, transnationale netværk og organisationer, uddannelsesforskning og popkultur.

En central ressource i forskningsmiljøernes fagligheder er det interdisciplinære, det internationale og det tværvidenskabelige, som giver frugtbare muligheder for både nationale og internationale samarbejde og for forskning i samarbejde med forskere fra andre type af fagligheder.

Tilknyttede uddannelser

I tilknytning til fagmiljøet omkring Europastudier og Internationale Studier udbydes to forskellige to-årige Master programmer med studerende fra mere end 30 lande. Begge programmer udbydes på engelsk og har til formål at opbygge den studerendes kvalifikationer og kompetencer på en måde, der målretter deres fremtidige arbejdsliv mod både nationale og internationale institutioner, organisationer og virksomheder. Begge programmer indgår i lokale, nationale og internationale netværk for videregående uddannelser.

Relevante forskningsprogrammer

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 23.04.2014

Kontaktoplysninger


Institut for Kultur og Samfund

Jens Chr. Skous Vej 7, 4. etage
8000 Aarhus C

Institut for Kultur og Samfund
Moesgård Allé 20
8270 Højbjerg

Tlf.: 8715 0000

Er du studerende?

Er du medarbejder?

Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus C

E-mail: au@au.dk
Tlf: 8715 0000
Fax: 8715 0201

CVR-nr: 31119103
EAN-numre: www.au.dk/eannumre

AU på sociale medier
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

© — Henvendelser til webredaktør

Cookies på au.dk