Du er her: AU » Om AU » Institut for Kultur og Samfund » Om instituttet » Fagligheder » Europastudier, Ruslandsstuder og Internationale Studier

Europastudier, Ruslandsstuder og Internationale Studier

Afdeling for Europastudier,
Ruslandsstuder og
Internationale Studier

Om afdelingen

Et fælles omdrejningspunkt for afdelingens fag er et tværvidenskabeligt perspektiv, udfoldet regionalt, europæisk eller internationalt-globalt.

Europastudier kombinerer historie, kultur, politik og sociologi, mens Internationale Studier rummer historie, jura, politik, sociologi, økonomi og projektmanagement. Begge fag benytter tilgange med rødder i både humaniora og samfundsvidenskab, da et sådant tværvidenskabeligt perspektiv muliggør nytænkning og indsigt i komplekse europæiske og globale sammenhænge.

Østeuropastudier beskæftiger sig med historie, samfundsforhold, kultur og sprog i de dele af Europa, som indtil 1989/91 var under kommunistisk herredømme. Studierne fokuserer særligt på Rusland og det postsovjetiske rum og på Jugoslavien og dets efterfølgerstater. Faget lægger stor vægt på solide sprogkundskaber som en forudsætning for en reflekteret forståelse af disse landes fortid og nutid.

Forskningsmæssigt fokus
Medarbejdernes forskningsprofiler afspejler den tværvidenskabelige tilgang. Antropologer, historikere, litteratur- og kulturforskere, lingvister, politologer og sociologer er knyttet til afdelingen, hvis forskning favner europæisk integration, demokrati, globalisering, nationale og transnationale identiteter, institutioner, kunst, køn, legitimitet, medier, minoriteter, kulturelt diplomati, politi og sikkerhedstjenester, transnationale netværk og organisationer, popkultur og uddannelsespolitik. Medarbejderne samarbejder intensivt med beslægtede fagmiljøer på Aarhus Universitet og internationalt.

Tilknyttede uddannelser
I tilknytning til Europastudier og Internationale Studier udbydes toårige kandidatuddannelser med studerende fra mere end 30 lande. Uddannelserne udbydes på engelsk og stiler mod at opbygge de studerendes kvalifikationer og kompetencer på en måde, der målretter deres fremtidige arbejdsliv mod nationale og internationale institutioner, organisationer og virksomheder. Europastudier udbyder tillige et BA-tilvalg. Programmerne indgår i nationale og internationale netværk for videregående uddannelser.

Østeuropastudier kan læses som bachelor- og kandidatuddannelse baseret på russisk eller bosnisk/kroatisk/serbisk.  Dertil udbydes et dansksproget BA- og KA-tilvalg i russisk og et engelsksproget tilvalg i East European Studies.

Nyheder

22.12.2014 | Europastudier, Ruslandsstudier og Internationale Studier

Østeuropa 25 år efter

Tema i anledning af 25-året for murens fald.

Arrangementer

Ingen nyheder i denne liste

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 22.12.2014

Kontaktoplysninger


Institut for Kultur og Samfund

Jens Chr. Skous Vej 7, 4. etage
8000 Aarhus C

Institut for Kultur og Samfund
Moesgård Allé 20
8270 Højbjerg

Tlf.: 8715 0000

Er du studerende?

Er du medarbejder?

Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus C

E-mail: au@au.dk
Tlf: 8715 0000
Fax: 8715 0201

CVR-nr: 31119103
EAN-numre: www.au.dk/eannumre

AU på sociale medier
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

© — Henvendelser til webredaktør

Cookies på au.dk