Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Internal Program - The impacts of studying history

Korte oplæg fra: Bjørn Poulsen, Karen Gram-Skjoldager, Mette Frisk Jensen og Mikkel Thelle, AU   workshop in various languages

02.03.2021 | Hanne Ahlers

Dato ons 05 maj
Tid 15:00 17:00
Sted Aarhus University, Nobelparken - Internal Program

Der stilles stadig tydeligere krav til forskningens impact i disse år. Nogle ser det som en spændende og relevant udfordring til de gamle elfenbenstårnsopfattelser af videnskaben, andre som et angreb på videnskabelighedens grundvilkår. Men impactbegrebet bruges ofte vagt og kan derfor efterlade muligheder for, at vi selv bidrager aktivt til at definere det.

Formålet med denne workshop er at diskutere sådanne spørgsmål, som det ser ud for historiefaget – en diskussion, der videre skal bidrage til instituttets bredere drøftelser af impactbegrebet og artsfagene.

Spørgsmål til inspiration: Hvor bredt og snævert kan vi som historikere forstå impact? Hvilke former for impact kan vi se i vores arbejde eller potentialer? Hvorvidt udtrykker impact noget, vi allerede gør? Og omvendt: Hvad gør begrebet og dets strategiske implikationer ved os? Og videre endnu: Hvad kan vi så gøre ved det? Hvor langt presses vi til at gå på kompromis med vores videnskabelige integritet, når vi afkræves impact? Hvordan kan vi forstå relationen mellem kravet om impact og den aktuelle politiske kampagne mod det, nogle fremstiller som aktivistisk pseudovidenskab?

Vores egne refleksioner kan beriges af David Budtz Pedersens rapport til Uddannelses- og Forskningsministeriet: https://ufm.dk/publikationer/2017/impact-redskaber-og-metoder-til-maling-af-forskningens-gennemslagskraft

Diskussionen indledes af korte oplæg ved Bjørn Poulsen, Karen Gram-Skjoldager, Mette Frisk Jensen og Mikkel Thelle.

Join URL: https://aarhusuniversity.zoom.us/j/66269126666


PDF-fil med "Redskaber og metoder til måling af forskningens gennemslagskraft"

Historie og Klassiske Studier