Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Anna Hermann - Ny ph.d. ved afdeling for Teologi

Anna er tilknyttet instituttet fra 1. februar og skal arbejde med projektet: Radikal kærlighed – en systematisk-teologisk rekonstruktion af Anders Nygrens begreb om agape”

23.01.2020 | Camilla Dimke

Jeg er uddannet teolog fra Aarhus Universitet (2016) og har både på min kandidatuddannelse og i gennem de seneste år arbejdet med den skandinaviske kærlighedsteologi i det 19. og 20. århundrede ud fra forskellige vinkler. Fra 1. februar er jeg ansat som ph.d.-studerende under forskningsprogrammet tilknyttet afdeling for Teologi.

Med projektet ”Radikal kærlighed – en systematisk-teologisk rekonstruktion af Anders Nygrens begreb om agape” ønsker jeg at udfolde et overset potentiale i den svenske teolog Anders Nygrens kontroversielle kærlighedsteologi fra 1920’erne og 1930’erne. Nygrens radikale forståelse af det kristne kærlighedsbegreb (agape) vil danne udgangspunkt for en aktuel kærlighedsteologi, hvor den guddommelige kærlighed forstås som absolut betingelsesløs og universel. Herved bliver det muligt dels at bringe Nygren i dialog med radikale postmoderne tænkere som John D. Caputo og Jean-Luc Marion, der begge har understreget kærlighedens ubetingethed, dels at lade ham blive en stemme i den igangværende diskussion om frelsesuniversalisme.

Projektet er det første større selvstændige projekt om Nygrens kærlighedsteologi og vejledes af lektor David Bugge og pr. em. Svein Aage Christoffersen (UiO).


Kontakt:

Anna Hermann
Institut for Kultur og Samfund - Afdeling for Teologi
Jens Chr. Skous Vej 3
bygning 1453, 333
8000 Aarhus C

Teologi