Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bogudgivelse: En danmarkshistorie - fra middelalder til nutid

28.01.2021 | Anja Elley

Billede af en bog

En danmarkshistorie skildrer, hvordan Danmark, det danske rige og den danske stat har udviklet og forandret sig gennem næsten tusind år. Fra den tidlige middelalders kongedømme i 1050 til det globaliserede demokrati anno 2020.

I hvert af bogens otte kapitler fokuserer historikere fra Aarhus Universitet på Danmarks politiske, kulturelle, sociale og internationale forhold. Forfatterne beskriver magtskiftet fra middelalderens treenighed af kirke, konge og aristokrati over enevældens egenrådighed til nutidens demokrati med globalt udsyn. De kaster lys over pestepidemiers hærgen, reformationens samfundsændringer samt den økonomiske krise i mellemkrigstiden, optagelsen i EU og det øgede militære engagement i udenlandske konfliktzoner. Det er en danmarkshistorie om forvandlingen fra stands- og klassesamfund til velfærdsstat, fra bondeland til industrination og fra krønikeskrivere til influencere.

Bogen er redigeret af Thorsten Borring Olesen og Bjørn Poulsen med bidrag fra flere forskere fra Historie.

Bogen er udgivet på Aarhus Universitetsforlag

Teksten fra bogen samt film og quizzer findes også i et online kursus i danmarkshistorie, der er frit tilgængeligt for alle interesserede på hjemmesiden danmarkshistorien.dk.

https://danmarkshistorien.dk/ooc/

Historie og Klassiske Studier, Historie