International Association for Patristic Studies mødes i Aarhus

Fra d. 5. – 7. august 2016 holdt bestyrelsen for ’International Association for Patristic Studies’ (IAPS) møde på Afdeling for Teologi, Aarhus Universitet.

16.08.2016 | Arts Kommunikation

IAPS er en international organisation for forskere i Patristik (kirkefædrenes teologi, skrifter mm.). Organisationen har mellem 900 og 1000 medlemmer spredt over hele verden. Foreningen blev stiftet i Paris i 1965. Foreningen opgave er at støtte og formidle information om forskning i tidlig kristendom specielt kirkefædrene.
En af foreningens hovedopgaver er desuden at støtte patristisk forskning i dele af verden, hvor denne forskning ikke er så veletableret som i Europa og Nordamerika. I øjeblikket ser vi en kraftig udvikling i den patristiske forskning i Sydamerika. Bestyrelsesmødet i Aarhus blev støttet økonomisk af Afdeling for Teologi. IAPS takker for denne støtte.

Foreningen har en hjemmeside med information om forskningsområdet, der udsendes nyheds mails, og foreningen udgiver en årbog og en meget omfattende bibliografi over patristisk forskning.

Teologi