Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Jan Dietrich udnævnt til professor i Det Gamle Testamente

Jan Dietrich er udnævnt til professor i Det Gamle Testamente ved Institut for Kultur og Samfund, afdelingen for Teologi.

13.08.2018 | Anja Kjærgaard

Jan Dietrich  har studeret teologi, historie og filosofi på Tübingen og Cambridge Universitet i syv år, med sidestudier i pædagogik, assyriologi og egyptologi. Efter syv år som videnskabelig medarbejder på Leipzig Universitet blev han lektor i Det Gamle Testamente på Aarhus Universitet i 2012. Fornylig blev han udnævnt til professor samme sted i Det Gamle Testamente.

I forbindelse med sit professorat skal han forske og undervise i gammeltestamentlig eksegese og teologi. 

"Mit særlige forskningsområde, som jeg ønsker at fremme i forbindelse med mit professorat, er den gammeltestamentlige religions-, kultur- og idehistorie med inddragelse af de omliggende gamle højkulturer især Ægypten, Mesopotamien, Grækenland, fortæller Jan Dietrich.

Hans forskning skal hjælpe med at forstå os selv, vores egen kultur, historie og identitet bedre. 

"De gammeltestamentlige tekster har påvirket den kristne-vestlige verden meget, og samtidig adskiller de sig så tydeligt fra den, at vi nemmere bliver klare over vores egen kendetegn, når vi sammenligner med gamle og fremmede kulturer," fortæller den nye professor.


Tiltrædelsesforelæsning
Tiltrædelsesforelæsningen finder sted den 8. februar 2019 kl. 14 med titlen "Findes der moralsk realisme i den Hebraiske Bibel? Om at stille moralen op over for Gud". Yderligere informationer om stedet følger - se instituttets arrangementskalender.


Yderligere information

Jan Dietrich

Institut for Kultur og Samfund - Gammel og Ny Testamente, fag

Fastnet: +45 87162341

Teologi, Forskning