Kandidatstuderende i arkæologi modtager rejselegat

Charlotte Marie Brühe Jensen, kandidatstuderende i arkæologi, modtager Dronning Margrethe II's rejselegat.

09.09.2020 | Anja Kjærgaard

Charlotte Marie Brühe Jensen fik topkarakter for sit BA-projekt med titlen: ’Fyrstelige kulinariske netværk i europæisk senmiddelalder: et arkæologisk studie i Henrik Harpestrengs kogebog og dens relation mellem Danmark og det øvrige Europa’. Charlotte Marie Brühe Jensen planlægger at forfølge dette emne yderligere med et praktikforløb i det velbevarede historiske køkken ved Kloster Seligenstadt i Tyskland som en del af forberedelsen til et speciale om historiske køkkener og europæisk madkultur.

Charlotte Marie Brühe Jensen er en arbejdsom og initiativrig studerende, som indgår aktivt i studiemiljøet, samtidig med at hun involverer sig i forskellige faglige projekter. I foråret 2020 deltog hun i udviklingen af et samarbejdsprojekt mellem forskere fra instituttet og Øhavsmuseet Faaborg om undersøgelsesstrategier i den middelalderlige landsby. Det har givet hende mulighed for at diskutere faglige problemstillinger med arkæologer fra kulturhistoriske museer og andre fagmiljøer. I forbindelse med samarbejdet har hun deltaget i udarbejdelsen af en artikel.

Læs om alle årets modtagere af Dronning Margrethe II's rejselegat til studerende ved Aarhus Universitet 2020.

Arkæologi, Forskning