Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Mark Sedgwick udnævnt til professor

Mark Sedgwick er udnævnt til professor i Arabisk- og Islamstudier.

21.06.2018 | Anja Kjærgaard

Professoratet er inden for Arabisk- og Islamstudier. Mark Sedgwicks forskning fokuserer på knudepunkter i forbindelse med overførslen af religioner og traditioner i den sene førmoderne og moderne periode. Hans seneste bog er "Western Sufism: From the Abbasids to the New Age". Derudover har han udgivet en biografi om den egyptiske reformator, Muhammad Abduh, samt to bøger om sufisme: "Saints and Sons", der beskæftiger sig med Sufi-ordenens historie og "Sufisme: The Essentials", som er genoptrykt og oversat til adskillige sprog. Den nyudnævnte professor har også udgivet en introduktion til islam og forskellige artikler om sekterisme, religiøs forandring og terrorisme, såsom "Al-Qaida og typen af ​​religiøs terrorisme".

"Mit seneste forskningsprojekt var forankret på Syddansk Universitet og hedder "Modern Muslim Subjectivities Project". Det er et projekt, der rejser to spørgsmål. Er moderne muslimske subjektiviteter fundamentalt forskellige fra såkaldte vestlige subjektiviteter? Eller repræsenterer de begge historiske variationer på et fælles tema? Projektet behandler disse spørgsmål ved at definere den moderne muslimske verden som en integreret del af det globale samfund, og kombinerer casestudier af muslimske flertalsregioner med analysen af ​​muslimske minoritetssamfund i Europa og Amerika i et komparativt perspektiv," fortæller Mark Sedgwick

Mark Sedgwick holder i efteråret tiltrædelsesforlæsningen "Islam in the Western imagination."      


CV

Mark Sedgwick er født i London, uddannet i historie på Oxford University og har en doktorgrad fra Universitetet i Bergen, ansat på American University in Cairo (afdeling for historie) og på religionsvidenskab ved Aarhus Universitet.   


Yderligere information

Mark Sedgwick, Professor 
Institut for Kultur og Samfund - Arabisk og Islamstudier, fag
E-mail: mjrs@cas.au.dk
Telefon: +458716 2657

Forskning