Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU-historikere leverer Årets Historiske Forskningsresultat 2019

Niels Wium Olesen og Thorsten Borring Olesens bogværk ”De danske ministerier 1972-1993” er ved festivalen Historiske Dage i København blevet kåret til Årets historiske forskningsresultat.

01.04.2019 | Anja Elley

De to forskere få overrakt prisen (Foto: Poul Duedahl).

Den danske historiske Forening har kåret de to historikere fra Aarhus Universitet Niels Wium Olesen og Thorsten Borring Olesens store bogværket De danske ministerier 1972-1993 til Årets Historiske Forskningsresultat.

Værket består af et bind om statsministrene Anker Jørgensens og Poul Hartlings regeringsperioder fra 1972 til 1982 og et bind om Poul Schlüters regeringsperiode fra 1982 til 1993.

Prisen blev overrakt ved festivalen ”Historiske Dage 2019” i Øksnehallen på DR-K scenen i København af Karen Skovgaard-Petersen fra Den danske historiske Forenings bestyrelse.

Priskomitéen har motiveret uddelingen med følgende:

“Mammutværket, som er udgivet af Gads Forlag, er baseret på en omfattende indsamling, grundig læsning og kyndig vurdering af statsministrenes, regeringernes og centraladministrationens skriftlige efterladenskaber, herunder folketingsgruppernes ellers ikke tilgængelige gruppemødeprotokoller, kombineret med erindringer og interviews med nogle af tidens væsentligste aktører, hvad enten de selv tog del i regeringerne eller fulgte dem tæt og indgående fra sidelinjen.

Med analytisk stringens følger forfatterne periodens politiske drøftelser og skaber på den baggrund det første veldokumenterede, faghistoriske overblik over hvad der karakteriserede regeringernes ideer, initiativer og aktiviteter. Resultatet er et uhyre vellykket værk, som er uomgængeligt, hvis man ønsker et indblik i tiden efter jordskredsvalget set fra Christiansborg. Et standardværk, et historisk referenceværktøj og et monument i sig selv.”


Fakta

Den danske historiske Forening, som er stiftet i 1839 og udgiver Historisk Tidsskrift, uddeler hvert år prisen til Årets Historiske Forskningsresultat.

Læs mere om bøgerne på forlagets hjemmeside: 

 

Priser, Historie og Klassiske Studier, Arts