Ny dansk repræsentant i Kirkernes Verdensråd

Maria Munkholt Christensen er ph.d.-studerende på Teologi, og hun er for nylig blevet valgt ind i kommissionen ”Faith and Order” i Kirkernes Verdensråd.

05.02.2015 | Christian Mikkel Pade

Kirkernes Verdensråd har eksisteret siden 1948 og har i dag knap 350 medlemskirker fra alle kontinenter. En af de vigtigste opgaver for Kirkernes Verdensråd er at skabe rum for dialog mellem kirkerne om deres teologiske lære og forskellige kirkeordninger. Disse samtaler finder sted i kommissionen ”Faith and Order” (Tro og kirkeordning). ”Faith and Order” igangsætter løbende teologiske studieprocesser og læresamtaler, og kommissionens formål er at arbejde med de spørgsmål om lære og kirkeordning, der skiller de kristne kirker. Den Romersk-Katolske Kirke har ikke ønsket optagelse i Kirkernes Verdensråd, men er fuldgyldigt og aktivt medlem af ”Faith and Order”.

I dette forum skal Maria Munkholt Christensen nu i en periode repræsentere Folkekirken. Hun er til daglig ph.d.-studerende på Aarhus Universitet og skriver på en kirkehistorisk afhandling. Hun glæder sig til at deltage i samtalerne i ”Faith and Order.”

"Det er min erfaring, at mellemkirkelige samtaler er meget givende og præget af både frimodighed og alvor. Jeg tror kirker behøver sådanne samtaler. Når jeg ser, hvordan teologiske spørgsmål bliver behandlet i medierne herhjemme, så tænker jeg, at der er behov for teologiske diskussioner både i Folkekirken, men også mellem kirkerne,” siger Maria Munkholt Christensen. ”For mig er eksistensen af flere kristne konfessioner en påmindelse om, at der er forskellige legitime fortolkninger af evangeliet og den kristne tradition, og i de forskellige kirker kan vi bruge hinandens fortolkninger som inspiration og kritik. Jeg er meget glad for den lutherske tradition og den frihed, som findes i Den danske Folkekirke. I mødet med andre kirkesamfund vil jeg gerne være fortaler for, at der skal være stor frihed i kirkelige og trosmæssige spørgsmål. Omvendt mener jeg også, at Folkekirken kan lære meget af andre kirkesamfund, bl.a. noget om den eksistentielle alvor der er i det kristne budskab."