Religionsvidenskab hitter på nettet

Religionsvidenskabeligt Tidsskrift gik for få år siden også over til at være tilgængelig som elektronisk tidsskrift. Det har vist sig at være en succeshistorie med over 23.000 downloads på et år.

18.02.2014 | Anja Kjærgaard

Religionsvidenskabeligt Tidsskrift bringer forskningsbaserede artikler på dansk om religiøse emner og gik for et par år siden også over til at være tilgængelig som elektronisk tidsskrift, og det har de haft stor succes med:

"I en tid, hvor man løbende drøfter berettigelsen af at publicere videnskabelige artikler på dansk, og hvor mindre videnskabelige tidsskrifter må kæmpe for deres eksistens, er det glædeligt at konstatere, at så mange bruger tidsskriftet. Vi på et år haft 23.000 downloads,”  fortæller ansvarshavende redaktør Anders Klostergaard Petersen og uddyber:

"Det understreger ikke alene tidsskriftets berettigelse, men er også et stærkt vidnesbyrd om, hvordan dansksprogede tidsskrifter ikke mindst i uddannelsessammenhæng har en meget væsentlig funktion. Vi har hele tiden vidst, at tidsskriftet var et sted for cutting edge forskning; men nu har vi også dokumentation for, hvor stor en rolle det spiller i sammenhæng med uddannelsessiden. Navnlig det sidste glemmes ofte i debatten om danske tidsskrifter. De kan netop ikke erstattes med internationale engelsksprogede journals,” fremhæver Klostergaard Petersen.

Fakta

Religionsvidenskabeligt Tidsskrift (RvT) bringer forskningsbaserede artikler med relevans for religion i nutid og fortid samt anmeldelser og review-artikler. RvT er grundlagt i 1982 og er udkommet med 60 numre og udkommer nu online. RvT dækker religion i alle former og bringer gerne artikler med aktuel, teoretisk vinkling.

Ansvarshavende redaktør
Professor Anders Klostergaard Petersen