Religionsvidenskabeligt Tidsskrift udgiver temanummer om askese

Det nyeste nummer af Religionsvidenskabeligt Tidsskrift er nu blevet udgivet, er gratis og kan læses online

18.03.2016 | Bente Langballe Kejser

Det nyeste nummer af Religionsvidenskabeligt Tidsskrift er nu blevet udgivet, er gratis og kan findes online på følgende link: ojs.statsbiblioteket.dk/index.php/rvt/index.

Nr. 64 af tidsskriftet centrerer denne gang om temaet ’askese’, der er et centralt religionsvidenskabeligt begreb. I udgaven finder man således en lang række af artikler, der behandler askesefænomenet inden for de fem verdensreligioner. Ud over disse studier bringes også en artikel, hvor askese typologiseres og forsøges tænkt i en større kulturevolutionær ramme. Temanummeret afsluttes med en artikel, hvor askese bliver behandlet i en filosofisk kontekst med udgangspunkt i Nietzsche og Foucault. Der er garanteret mange timers interessant og informativ læsning.

Religionsvidenskab