Aarhus Universitets segl

KONCERT: shorty Sappho

En musikalsk fortolkning af Sapfos digte

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Torsdag 15. december 2022,  kl. 20:00 - 21:45

Sted

Victor Albecks Vej 3, 8000 Aarhus C

Arrangør

Antikmuseet

Pris

50.00 DKK

Som et supplement til vores særudstilling om Sapfo indbyder Antikmuseet til koncert med den århusianske trio shorty Saphho, der arbejder med Sapfos digte ud fra den meget roste engelske oversættelse af Anne Carson, som udkom i 2002. Trioen består af Frederik Blæsild Vuust (klaver og vokal), Elvira Skovsang (vokal) og Lukas Loeb (kontrabas). Alle tre meget talentfulde konservatorie-studerende.

Den dag i dag inspirerer Sapfos digtning kunstnere indenfor alle grene af kunsten. Hendes digte var oprindeligt ikke nedskrevet, men blev fremført som sang akkompagneret af lyre. Antikke fremstillinger af Sapfo viser hende altid med lyren, og hvad vi tolker som det første plektrum. Derfor giver musikalske fortolkninger af hendes digte et meget interessant lag til vores forståelse af en af oldtidens mest interessante digtere.

Sapfo fokuserer på kærlighed, erotik og sanselighed, og det kommer til udtryk gennem både naturbilleder og meget direkte fortællinger om erotikkens påvirkning af kroppen. Hun skriver om begær til kvinder, om sit eget begær til kvinder, og det er også hende, der i 1800-tallet lagde navn til begrebet lesbisk, da hun levede på den græske ø Lesbos. Hun skrev også officielle hymner til fx bryllupper og religiøse fester og var både i sin samtid og efterfølgende en højt værdsat digter.  

Shorty Sapfos musik har en æstetik, der lægger sig i spændet mellem det arkaiske og det moderne, og på den måde fletter den sig ind i spændet mellem de moderne fortolkninger og Antikmuseet som ramme for den musikalske fortolkning. Koncerten vil give et nyt fortolkningslag til Sapfos aktualitet i dag.

Koncerten kræver tilmelding. Pris: 50.00: https://events.au.dk/koncert-med-shorty-sappho/signup