Aarhus Universitets segl

Mikkel Rytter skal indgå i nyt internationalt forskningsprojekt om flygtninge

Det Norske Forskningsråd har bevilget knap 12. millioner NKR. til et nyt internationalt forskningsprojekt om flygtninge, hvor antropolog og professor MSO Mikkel Rytter involveres med sin forskningsmæssige ekspertise inden for feltet.

Projektet "Temporary protection as a durabel solution? The "return turn" in asylum policies in Europe (TemPro)" har fået en bevilling på 11.981.000 NKR af Det Norske Forskningsråd. Projektet skal undersøge, hvordan flygtninge med særligt fokus på syrere, somaliere og afghanere lever med og forholder sig til de markante ændringer som asyl-, integrations- og hjemsendelseslovgivninger har taget i NordEuropa siden 2015. 

Projektet er internationalt og tværvidenskabeligt og vil involvere et samarbejde mellem antropologer og jurister fra Chr. Michelsens Instituttet og universitetet i Bergen, Coventry University og Aarhus. Projektet indlejres i MIAU – Center for Migration and Integration research, Aarhus University.

På Aarhus Universitet skal nytilknyttet ph.d-studerende fokusere på Somaliske og Syriske flygtninge på midlertidige ophold, mens antropolog og professor MSO Mikkel Rytter skal arbejde med Afghanske flygtninge på midlertidige ophold. derudover vil projektet involvere jurist og professor Jens Vedsted-Hansen, der skal lave forskellige analyser af de udviklinger i det juridiske landskab.

Om det kommende projekt fortæller Mikkel Rytter:

”TemPro-projektet undersøger konsekvenserne af den tendens, som vi har set i en række Europæiske lande i de senere år, med at intensivere deportation og hjemsendelse af afviste asylansøgere og flygtninge. Projektet ser både på udviklingerne i det juridiske landskab og via etnografiske studier på, hvordan forskellige flygtningegrupper lever med og på trods af den radikale usikkerhed omkring fremtiden, som disse nye politikker afføder. Det bliver spændende med et tværfagligt samarbejde mellem jurister og antropologer – jeg tror vi vil supplere hinanden rigtig godt i dette projektdesign”   

 


Yderligere information

Fakta
Projektet "Temporary protection as a durabel solution? The "return turn" in asylum policies in Europe (TemPro)" har fået en bevilling på 11.981.000 NKR af Det Norske Forskningsråd. PI bliver jurist Jessica Schultz fra Chr. Michelsens Instituttet i Bergen - i Aarhus består projektgruppen foruden af jurist og professor Jens Vedsted-Hansen fra Aarhus BSS af antropolog professor MSO Mikkel Rytter.

Kontakt
Mikkel Rytter – professor MSO
Institut for Kultur og Samfund - Antropologi
Mail: mikkel.rytter@cas.au.dk
Mobil: +45 2514 9892

Oops, an error occurred! Code: 2023040205375424be917c