Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ydelser

Hos MANTRA får du individuelle undersøgelsesdesigns og håndplukkede professionelle
antropologer med profiler, skræddersyet til din organisations behov.

Rekvirerede projektsamarbejder

MANTRA tilbyder sparring, rådgivning og bistand til forskellige former for forsknings- og udviklingssopgaver herunder brugerstudier (UX studies), evalueringer og organisationsanalyser.

MANTRA går altid i dialog med kunden om opgaveløsningen og underskriver en kontrakt vedr. indhold, tidsplan og rettigheder. MANTRA har en fast projektleder: Johanne Korsdal Sørensen og der tilknyttes efter behov professionelle antropologer, aflønnede antropologiske studentermedarbejdere og faglig sparring med vores forskere på Afdeling for Antropologi.

Regelsættet for denne aktivitet er universitetets regler om indtægtsdækket virksomhed og projektet finansieres af kunden dvs. den virksomhed eller organisation, der bestiller opgaven hos MANTRA.

Skalerbarhed - Antropologiske analyser

Antropologers teoretiske og metodiske tilgang sætter os i stand til at foretage værdifulde studier af kortere eller længere varighed. Et antropologisk studie kan vare fra få timer til, dage, uger, måneder og år. MANTRA kan også skalere ved at intensivere indsatsen med ekstra hænder i en kortere periode. MANTRA har eksempelvis mulighed for at sætte fx 10 antropologer på en opgave i 2 måneder for hurtigt at skabe et solidt datagrundlag for den undersøgelse, der ønskes. Med andre ord er antropologiske studier skalérbare. Studiernes varighed afstemmes efter din organisationens behov og opgavens karaktér. 

Samfinansieret forskning

Forskningen på Afdeling for Antropologi favner en bred vifte af tematikker, som vi ønsker at udvikle i samspil med eksterne samarbejdspartnere, så vi løbende får nye temaer og vinkler ind i vores arbejde. Det betyder, vi har mulighed for at samarbejde med mange forskellige typer af offentlige og private organisationer om en bred vifte af forskellige projekttyper. Ligesom ved de rekvirerede projektdesigns går vi i dialog med vores samarbejdspartnere om: underskriver en kontrakt vedr. indhold, tidsplan og rettigheder. MANTRA har en fast projektleder: Johanne Korsdal Sørensen og der tilknyttes efter behov professionelle antropologer, aflønnede antropologiske studentermedarbejdere og faglig sparing med vores forskere fra Afdeling for Antropologi.

Kurser og foredrag

Vi tilbyder følgende kurser og foredrag:

  • Thick data – antropologiske studier
  • Antropologisk metode – et vue
  • Brugerstudier og produktudvikling
  • Fantastiske fortællinger om antropologiske analyser og fra felten

Interesseret?

Vi afgiver individuelle opgaveafhængige tilbud. Send en kort beskrivelse af den opgave din organisation ønsker udført til: Johanne Korsdal Sørensen.

Hun er ansvarlig for MANTRA og projektleder på hovedparten af vores samarbejdsprojekter. Hun er ph.d. i sociologi fra Københavns Universitet og antropolog fra Aarhus Universitet. Hun har mangeårig projektledelseserfaring fra offentlige og private organisationer herunder på sundheds-it-udviklingsprojekter (på tværs af sektorer og i tæt samarbejde mellem offentlige - og private aktører). Johanne har desuden langvarig forskningserfaring og er bedømt lektorkvalificeret i 2017. 

Brugerstudier eksempelvis som ovenfor i forbindelse med udstillinger på museer eller lignede.
Foto: Leonie Paschke