Forskningsenheden for etik, retsfilosofi og politisk filosofi

Profil

Enheden koordinerer projekter om emner inden for etik, retsfilosofi og politisk filosofi. Aktuelle forskningsspørgsmål angår krigens etik, bioetik, moralpsykologi, roboetik, politisk retfærdighed, det offentlige rum, hverdagspolitik, social filosofi, ulighed, politisk offentlighed, velfærdsstaten, etisk naturalisme, normativitet, straf, rettigheder, medieetik, forskningsetik, moralfilosofiens historie, Løgstrup som moralfilosof.

Enheden har en international profil, med solide forbindelser til flere af verdens mest prominente forskningscentre inden for feltet. Enhedens forskning publiceres i højt rangerede tidsskrifter og enhedens medlemmer søger aktivt europæiske og danske forskningsmidler.

Enheden arrangerer et løbende forskningsseminar med deltagere fra hele universitetet, arrangerer ofte workshops og konferencer.

Enhedskoordinator

Raffaele Rodogno

Lektor, forskningsprogramleder

Begivenheder F2020

Friday, February 14, 2020, Building 1465, room 616.

WORKHOP ON EMOTIONS AND RELATIONS TO SELF

10.15 – 11.45  Kristin Voigt (McGill): Regarding Oneself as an Equal.

Respondent: Morten Dige

13.00 – 14.30  Fabrice Teroni (Geneva): Valence, Bodily (Dis)pleasures, and Emotions.

Respondent: Somogy Varga

February 21,  12:30-14:00, 1465-616

Michael Morreau (Arctic University of Norway) ”Democracy without Enlightenment”

March 2, 13:15-15:00, 1465-616

Kei Hiruta (Fellow at AIAS) “Value Pluralism, Realism and Pessimism”

March 16, 13:15-15:00, 1465-616

Morten Højer Jensen, “Causeless complicity, contribution without control”

Deltagere

Følgende medlemmer af programmet deltager regelmæssigt i enhedens aktiviteter. De fleste aktiviteter er åbne for andre interesserede. Kontakt koordinatoren for yderligere information.