Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny kandidatuddannelse i Asienstudier (Indien og Sydasien)

Fra den 1. september 2014 er det muligt at tage en kandidatuddannelse i Asienstudier på Aarhus Universitet. Dermed uddanner Aarhus Universitet fremover kandidater, der er specialiseret i verdens største demokrati og folkerige nation.

22.01.2014 | Anja Kjærgaard

Asienstudier (Indien- og Sydasienstudier) giver fremover kandidater kompetencer til at arbejde i en region med central betydning i en stadig mere globaliseret verden. Indien er verdens største demokrati og forventes i 2025 at overhale Kina og dermed blive den mest folkerige nation i verden. Sydasien huser i dag 25 % af verdens befolkning.

-Befolkningstilvæksten i Sydasien sammenholdt med fremkomsten af Indien som vækstøkonomi bevirker, at regionen som helhed vil få stigende politisk gennemslagskraft på den globale scene, fortæller uddannelseskoordinator Uwe Skoda om baggrunden for, at Aarhus Universitet fremover tilbyder en kandidatuddannelse i Asienstudier.

Kandidaterne vil få indgående kendskab til centrale politiske, sociale og kulturelle tendenser i Indien og Sydasien – kompetencer, der ifølge uddannelseskoordinator Uwe Skoda vil være efterspurgte kompetencer blandt andet i forbindelse med rådgivning af internationale organisationer med indsatsområder i Indien og Sydasien.


Fakta om den nye uddannelse i Asienstudier

-Den nye kandidatuddannelse i asienstudier optager ca. 30 studerende i efteråret.

-Uddannelsen har to linjer, de studerende kan vælge mellem. Den ene linje kræver forudgående sprogkompetencer i hindi, som man kan udbygge eller udvikle. På den anden linje får man en international specialisering med dyb indsigt i regionens rolle i en stadig mere globaliseret verden.

-Kandidater i Asienstudier forventes at have gode muligheder for at finde ansættelse blandt andet i virksomheder eller organisationer, der arbejder med handel eller udviklingsprojekter i Asien og derfor har brug for kandidater med specialviden om Indien og Sydasiens hurtigt omskiftelige samfund og kultur.


Yderligere oplysninger

Uwe Skoda
Uddannelseskoordinator – Asienstudier
Institut for Kultur og Samfund
Aarhus Universitet
Mail:ostus@hum.au.dk
Tlf.: 8716  2325

Uddannelse, Globale Studier