Aarhus University Seal

MIAU – Center for Migrations og Integrationsstuder, AU og BarBaren – Antropologisk Fredagsbar inviterer på fredagsarrangement

Hans Lucht, antropolog, forfatter og seniorforsker på DIIS, fortæller om arbejdet med og ideerne bag digtsamlingen ”Vores liv ryster (Turbine, 2024).

Info about event

Time

Friday 11 October 2024,  at 14:00 - 15:00

Location

Fredagsbaren, Moesgård campus

Hans Lucht, antropolog, forfatter og seniorforsker på DIIS, fortæller om arbejdet med og ideerne bag digtsamlingen ”Vores liv ryster (Turbine, 2024). Derefter læser han op ad digtsamlingen. Slutteligt er der Q&A om genren dokudigte, arbejdet med migranter Afrika, Middelhavet og Europa, om forholdet mellem litteratur og antropologi mv.

Vores liv ryster
Hans Luchts digtsamling Vores liv ryster er en dokumentarisk digtsamling, som udelukkende består af samtaler og interviews med ghanesiske migranter, optaget og nedskrevet igennem snart tyve års antropologisk forskning i irregulær migration fra Vestafrika til Europa. Man følger således unge, afrikanske arbejdsmigranter fra en lille fiskerlandsby i Ghana, hen over Sahara og Middelhavet til arbejdspladserne i Europa, alt sammen fortalt med deres egne stemmer sat på vers. Det dokumentariske greb giver de bevægende og rystende historier stor styrke og autenticitet, og rummer både grusomme, håbefulde og tragiske elementer. De unge mænd fra Senya Beraku satser alt i ørkenen og på Middelhavet for at nå frem til arbejdspladserne i Europa, mens kvinderne derhjemme venter på gode nyheder fra de farlige grænselande. Bogen, der handler om en af samtidens helt store fortællinger, befinder sig i et konstant dirrende litterært grænseland mellem etnografisk feltarbejdsdata, vidnesbyrd og lyrik. 

 

Arrangementet er på dansk. Alle studerende, ansatte og andre interesserede er velkomne.

 

Vel mødt

Mikkel Rytter og Line Dalsgård