Aarhus University Seal

View

Yoav Tirosh får Mare Curie-bevilling

Fire af EU’s meget prestigefyldte Marie Curie Fellowships går i år til unge forskertalenter, som rykker deres forskning til forskningsmiljøer på Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet.

Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowships støtter nogle af de mest lovende yngre forskere i deres karriereudvikling og løfter det forskningsmiljø, de er en del af. De forskere, der modtager en Marie Curie-bevilling, får mulighed for at flytte til et forskningsmiljø, som kan gavne deres forskning og karriere – og her har Institut for Kommunikation og Kultur opnået fire Marie Curie-bevillinger. De fire forskere, der har fået et af de eftertragtede Marie Curie Fellowship, er - Yoav Tirosh, Vitaly Kazakov, Feliks Levin og Clare French. Projekterne er hver især støttet med 230.774 EUR svarende til samlet knap 7 millioner kroner. 

En af disse er Yoav Tirosh der kommer til AU som MSCA postdoctoral fellow for at arbejde med sit projekt Approaching Cultural Trauma in Medieval Europe (ACTiME). Han vil koble teorier om kollektiv erindring og trauma med studiet af sagalitteraturen og derigennem belyse strategier for fortolkningen af politiske konflikter og epidemier i det før-moderne Norden.  Yoav Tirosh kommer fra en stilling som postdoc ved Center of Disability Studies at the School of Social Sciences, University of Iceland, og på AU bliver han tilknyttet Nordiske Studier og Oplevelsesøkonomi og det tværfaglige Center for Vikingetid og Middelalder (CVM). Han starter 1. september 2023 og projektet varer i 2 år.

 

Ønsker du at vide mere? Så læs Fire talentfulde forskere får Mare Curie-bevillinger hvor du kan læse de tre andre forskers projekter.