Aarhus University Seal

show

Præsentation af to nye bøger

I løbet af det sidste halve år er to nye bøger, skrevet af medlemmer af forskningsenheden Den Kristne Orient, blevet publiceret. I forbindelse med en reception vil forfatterne gerne fortælle jer om dem:

Info about event

Time

Tuesday 18 March 2014,  at 13:30 - 15:30

Location

Nobelparken, Jens Chr. Skous Vej 3, bygn. 1453, lokale 415

Organizer

Den Kristne Orient

Jan Dochhorn: Testament Jakobs (Jüdische Schriften aus hellenistisch-römischer Zeit. Neue Folge 1/7), Gütersloh 2014. Den nye bog argumenterer for, at Jakobs Testamente er en koptisk apokryf fra middelalderen. Teksten bliver oversat, introduceret og kommenteret. Den koptiske verden, hvori denne apokryf opstod, og den kristen-arabiske og den ætiopiske verden, hvor den har levet videre lige til idag, bliver skildret så konkret som muligt. Ved bogpræsentationen vil jeg fremlægge bogens vigtigste hypoteser.

Nils Arne Pedersen og John Møller Larsen:Manichaean Texts in Syriac: First Editions, New Editions and Studies (Corpus Fontium Manichaeorum, Series Syriaca 1). Turnhout 2013.
Bogen rummer udgaver af meget gamle syriske fragmenter. De er skrevet i “manikæisk skrift”, en særlig version af den aramæiske tekst, og nogle af fragmenterne rummer formodentlig tekster af Mani, den gnostiske profet fra det 3. århundredes Irak.