Centerleder Felix Riede

20.02.2017 | Forskning

Nyt center for humanistisk miljøforskning

Humaniora skal gøre os klogere på fortidens, nutidens og fremtidens miljøudfordringer i et nyt center ved Aarhus Universitet.

Centerleder Bo Kristian Holm

08.02.2017 | Forskning, Teologi

Dansk reformationsforskning styrkes

Et nyt center ved Aarhus Universitet skal styrke den danske reformationsforskning og klarlægge, hvordan luthersk mentalitet har præget samfund og kultur.

Hvis man vil arbejde interdisciplinært, er det ikke gjort med at bruge en sparringspartner udefra. Det er først, når man 'ejer' projektet i fællesskab, at de disciplinære forskelle træder i baggrunden, er Andreas Roepstorffs erfaring. (Foto af Lars Pallesen).

07.02.2017 | Forskning

Vejen til ny viden er brolagt med uvant samarbejde

Andreas Roepstorff fra Interacting Minds Centre er kendt for sin evne til at samle forskere i projekter, hvor tværfagligheden bliver løftestang for nye forskningsspørgsmål. For nylig fik han et ordinært, men atypisk professorat - delt imellem Institut for Klinisk Medicin og Institut for Kultur og Samfund.

25.01.2017 | CAS, Bevillinger

Carlsbergfondet giver millioner til IKS

Carlsbergfondet har tildelt et Semper Ardens-stipendium og tre post.doc-stipendier til forskere fra Institut for Kultur og Samfund.

Foto: Mette Lovschal (privat).

25.01.2017 | Arkæologi, CAS, Forskning

Forsker: Unikt økosystem i Østafrika trues af kollaps

”Greater Mara” er et 668.500 hektar stort naturområde i det sydvestlige Kenya med et helt unikt dyreliv og hjemsted for den berømte Masai-stamme. Ny forskning viser nu, at området er alvorligt truet af menneskeskabte ændringer, og at indhegninger skyder op i et hidtil uset omfang og med stor hastighed.

25.01.2017 | Bevillinger

Veluxbevillinger til IKS

Velux Fonden har bevilget millioner til at forskere fra Institut for Kultur og Samfund kan forske i selvudpegede hjælpere blandt etniske ældre og konsekvenserne af aldring.

23.01.2017 | Arts, CAS, Bevillinger

AUFF-bevillinger til forskere fra IKS

Aarhus Universitets Forskningsfond har uddelt AUFF NOVA og AUFF starting grants til i alt fem forskere fra Institut for Kultur og Samfund.

16.12.2016 | Forskning, Antropologi

Jens Seeberg udnævnt til professor

Jens Seeberg er udnævnt til professor (MSO) i antropologi

15.11.2016 | Forskning

Dorthe Jørgensen modtager Dansk Forfatterforenings faglitterære pris

Professor MSO Dorthe Jørgensen modtager faglitterær pris for sit forfatterskab.

Empiriværkstedet samler deltagere fra uddannelsesinstitutioner i hele Danmark.
”Man bliver udfordret på sin egen forståelse, og det synes jeg er fedt, fordi det giver andre vinkler end man får i samspillet med sin vejleder.” Anne Bendix Andersen, ph.d.-studerende på Faculty of Health, Aarhus Universitet og ansat ved Center for sygeplejeforskning, Regionshospitalet i Viborg.
”I Empiriværkstedet får jeg bekræftet, at jeg har fat i noget, der er spændende og vigtigt.” Niels Møller, ph.d.-studerende ved DPU - Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet og ansat på VIA.
Karen Munk og Jens Thisted er tovholdere på Empiriværkstedet.

24.10.2016 | Talentudvikling

Empiriværkstedet giver et andet perspektiv på forskningsprojekter

Et ph.d.-kursus på Aarhus Universitet samler deltagere fra uddannelsesinstitutioner i hele Danmark. Kurset er populært, fordi deltagerne får en praksisorienteret sparring på deres projekter, som man ikke finder i andre ph.d.-kurser i Danmark.

Viser resultater 1 til 10 ud af 206

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste