Rosanna Farbøl (Foto: Henrik Freek Christensen).
Rosanna Farbøl ved overrækkelsen af prisen (Foto: Christoph Klingers).
Prisen og bogen.

13.03.2018 | Priser, Arts, Historie og Klassiske Studier

AU-forsker er forfatter til årets historiske bog

Årets historiske bog 2017 handler om den kolde krig og er skrevet af Rosanna Farbøl.

“Castle of Good Hope” I Cape Town er den ældste overlevende bygning fra kolonitiden i Sydafrika. Den blev bygget mellem 1666 og 1679 at det Hollandske Ostindiske Kompagni (Foto: Ossewa, Wikimedia Commons).

06.03.2018 | Bevillinger, Globale Studier, Filosofi og Idéhistorie, Arkæologi, Arts

EU-bevilling til forskning i den europæiske koloniarv

Med en EU-bevilling på 2 millioner euro i ryggen skal forskningsprojektet ECHOES undersøge, hvilken rolle koloniarven spiller i Europa og i forholdet til tidligere koloniområder.

Moesgård, hvor afdelingerne for Antropologi og Arkæologi og kulturarvsstudier er placeret (Foto: Moesgård Foto).

02.03.2018 | Priser, Antropologi, Arkæologi, Religionsvidenskab, Teologi

Tre fagområder i top 50 i verden

I de nye rangliste fra QS har Institut for Kultur og Samfund tre fagområder placeret i top 50.

01.03.2018 | Forskning

Ph.d.-studerende fra filosofi modtager Eliteforsk-rejselegat

Mattias Skipper modtager Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-rejselegat og får dermed mulighed for to længerevarende ophold hos internationalt førende forskningsgrupper inden for erkendelsesteori ved Oxford University og Massachusetts Institute of Technology.

08.02.2018 | Forskning, Filosofi og Idéhistorie, Arts

A new role for the humanities: envisioning robots in society

Robots are now included in more and more contexts of our everyday life. This development is welcomed by industry and policy-makers alike. But what will it mean for us, as individuals and societies? This is the central focus of the international research conference “Robophilosophy 2018/TRANSOR 2018”.

Felix Riede

28.01.2018 | Arkæologi, Arts, Navne

Felix Riede udnævnt til professor MSO

Arkæolog Felix Riede er udnævnt til professor MSO i miljøhumaniora med særlig fokus på fortidens klima og ekstreme hændelser.

Foto: Colourbox.com

19.01.2018 | Bevillinger, Arts, Historie og Klassiske Studier

Aarhus University part of new research hub on the Nordic region

Six universities from Denmark, Finland, Iceland, Norway and Sweden are participating in a new research hub that will examine Nordic responses to global challenges. The hub has been granted EUR 4.3 million.

Mads Dalegård - Foto-Medieafdelingen Moesgård

17.01.2018 | Forskning

Hvorfor ofre et menneskeliv?

Det spørgsmål skal et nyt forskningsprojekt blandt andet søge at besvare. Med en stor millionbevilling i ryggen på knap ti millioner kroner fra Norges forskningsråd vil arkæolog Mette Løvschal og antropolog Mette-Louise Johansen fra Aarhus Universitet i samarbejde med en større tværdisciplinær forskningsgruppe undersøge menneskeofringer som…

05.01.2018 | Bevillinger, Arts

Bevillinger fra Carlsbergfondet til IKS

Carlsbergfondet har tildelt forskere på Institut for Kultur og Samfund et Distinguished Associate Professor-stipendium og to post.doc-stipendier.

21.12.2017 | Forskning, Arts, Religionsvidenskab

Danske moskéer i udvikling

En helt ny kortlægning af de danske moskéer viser, at der det sidste årti er sket en række markante udviklinger inden for de muslimske foreninger. Bag den nye kortlægning står Lene Kühle, professor MSO, og Malik Larsen, videnskabelig assistent, fra Afdeling for Religionsvidenskab på Aarhus Universitet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 241

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste