Nyheder

Hendes Majestæt Dronningen er protektor for Moesgaard Museum og indviede den nye permanente udstilling om middelalderen.
Lars Meldgaard Sass Jensen med den særlige 'tartsche'. Skjoldet bærer adelsslægten Skarves mærke med en femtakket stjerne.

13.10.2017 | Forskning

Hvad er en ’tartsche’?

Det er en af de helt særlige genstande, som medarbejdere på IKS har været med til at skaffe hjem til den nye middelalderudstilling på Moesgaard Museum. Udstillingen 'Fri os fra det onde' blev åbnet af Dronningen d. 9. oktober 2017.

14.09.2017 | Forskning, Historie og Klassiske Studier

Daniel Nykjær Andersen modtager rejselegat

Klassisk arkæologistuderende, Daniel Nykjær Andersen, modtager Dronning Margrethe II's rejselegat

05.09.2017 | Forskning, Antropologi

Professor Ton Otto modtager ridderkorset

Professor i antropologi og leder af de Etnografiske Samlinger, Ton Otto, udnævnes 15. september til ridder af Dannebrog.

Foto: Folkeuniversitetet (Montgomery/OddFischlein)

15.08.2017 | Forskning, Religionsvidenskab

Jens Peter Schjødt udnævnt til professor

Jens Peter Schjødt er udnævnt til professor i religionsvidenskab.

Detaljefoto af sølvblikbeslaget fundet på Borgring (Foto: Museum Sydøstdanmark).
Arkæolog Nanna Holm viser det lille sølvblikbeslag frem kort efter, det blev fundet i nordporten (Foto: Museum Sydøstdanmark).
Beslaget fra Borgring (th) sammen med et foto af spændet fra vølvegraven på Fyrkat (tv) (Foto: Museum Sydøstdanmark).

08.08.2017 | Forskning, Arkæologi

Sølvspænde forbinder Borgring til Harald Blåtand

Fundet af et lille ornamenteret sølvblikbeslag viser en direkte og overraskende forbindelse mellem Borgring og vikingeborgen Fyrkat.

Helle Vandkilde får overrakt Europa-prisen 2017 af professor Alexander Gibson, præsident for The Prehistoric Society.

03.07.2017 | Priser, Arkæologi

Helle Vandkilde modtager pris for fremragende forskning

Professor dr.phil. Helle Vandkilde modtog den 24. juni som den første forsker ved et dansk universitet prisen Europa 2017 for sin fremragende forskning i forhistorisk arkæologi.

28.06.2017 | Bevillinger

Bevillinger til nye netværk ved IKS

Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation har givet bevillinger til etablering af to nye forskningsnetværk forankret ved Institut for Kultur og Samfund. Netværkene skal henholdsvis undersøge urbaniseringen i middelalderens Skandinavien og hvilken betydning religiøse menigheder har for kultur og samfund.

20.06.2017 | Religionsvidenskab, Forskning

Islam i Danmark

De danske moskéer har fået mere styr på økonomien og en bedre forståelse af de organisatoriske og bureaukratiske rammer for trossamfund i Danmark. Det er en af konklusionerne i e-årbogen ”Religion i Danmark,” som Center for SamtidsReligion på Aarhus Universitet står bag.

Udgravning ved Vasagård på Bornholm, hvor resterne af en cirkulær tempelstruktur fra omkring 2900 f.Kr. undersøges. Foto: Michael Thorsen, Bornholms Museum.

16.06.2017 | Forskning

Stort potentiale i at kombinere arkæologisk data med DNA-analyser

Et tættere samarbejde mellem arkæologer og genetikere vil resultere i større og mere nuanceret viden om menneskets forhistorie. Det konkluderer adjunkt Niels Nørkjær Johannsen fra Afd. for Arkæologi og Kulturarvsstudier samt Interacting Minds Centre i en artikel, der netop er publiceret i Science.

13.06.2017 | Historie og Klassiske Studier, Priser

Ph.d.-stipendiat Byron Rom-Jensen modtager Orm Øverland Prisen

The Nordic Association for American Studies (NAAS) har for første gang uddelt Orm Øverland prisen for bedste kandidat- eller ph.d.-opgave til en medarbejder på Aarhus Universitet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 225

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste