20.06.2017 | Religionsvidenskab, Forskning

Islam i Danmark

De danske moskéer har fået mere styr på økonomien og en bedre forståelse af de organisatoriske og bureaukratiske rammer for trossamfund i Danmark. Det er en af konklusionerne i e-årbogen ”Religion i Danmark,” som Center for SamtidsReligion på Aarhus Universitet står bag.

Udgravning ved Vasagård på Bornholm, hvor resterne af en cirkulær tempelstruktur fra omkring 2900 f.Kr. undersøges. Foto: Michael Thorsen, Bornholms Museum.

16.06.2017 | Forskning

Stort potentiale i at kombinere arkæologisk data med DNA-analyser

Et tættere samarbejde mellem arkæologer og genetikere vil resultere i større og mere nuanceret viden om menneskets forhistorie. Det konkluderer adjunkt Niels Nørkjær Johannsen fra Afd. for Arkæologi og Kulturarvsstudier samt Interacting Minds Centre i en artikel, der netop er publiceret i Science.

13.06.2017 | Historie og Klassiske Studier, Priser

Ph.d.-stipendiat Byron Rom-Jensen modtager Orm Øverland Prisen

The Nordic Association for American Studies (NAAS) har for første gang uddelt Orm Øverland prisen for bedste kandidat- eller ph.d.-opgave til en medarbejder på Aarhus Universitet.

24.05.2017 | Antropologi, Priser

Professor Nils Bubandt modtager fornem videnskabspris

Professor i antropologi Nils Bubandt modtager Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris for sin nytænkende forskning i samspillet mellem mennesket og andre arter i den antropocæne tidsalder og for sine mangeårige studier af forholdet mellem magt, magi, politik og religion i samtidens Asien.

05.05.2017 | Forskning

Forskningsprojekt om moralsk fællesskab får økonomisk saltvandsindsprøjtning

Det Frie Forskningsråd har bevilget over fire millioner til et nyt forskningsprojekt på Institut for Kultur og Samfund.

26.04.2017 | Historie og Klassiske Studier, Navne

Mindeord for Erik Christiansen (16. juli 1939 – 5. marts 2017)

Det er med stor beklagelse, at vi erfarede, at vores tidligere kollega Erik Christiansen, Docent, dr. phil, døde søndag d. 5. marts 2017.

24.04.2017 | Navne

Rane Willerslev bliver ny direktør for Nationalmuseet

Rane Willerslev tiltræder stillingen som direktør for Nationalmuset den 1. juli 2017.

Troels Myrup Kristensen

21.04.2017 | Navne , Historie og Klassiske Studier

Classical archaeologist from Aarhus receives prestigious American lectureship

The Archaeological Institute of America has selected Troels Myrup Kristensen for a Samuel H. Kress Lectureship in Ancient Art.

Bjarke Paarup

07.04.2017 | Navne

AU genansætter leder af Institut for Kultur og Samfund

Bjarke Paarup fortsætter som institutleder på Institut for Kultur og Samfund.

29.03.2017 | Forskning

Dansk forskningshold med i unikt arkæologisk udgravningsprojekt

I efteråret 2017 vil en enestående arkæologisk udgravning blive gennemført i et af Italiens vigtigste arkæologiske monumenter - Cæsars Forum i Rom. Udgravningen gennemføres med støtte fra Carlsbergfondet og vil have deltagelse af et dansk forskningshold.

Viser resultater 1 til 10 ud af 218

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste