24.04.2017 | Navne

Rane Willerslev bliver ny direktør for Nationalmuseet

Rane Willerslev tiltræder stillingen som direktør for Nationalmuset den 1. juli 2017.

Troels Myrup Kristensen

21.04.2017 | Navne , Historie og Klassiske Studier

Classical archaeologist from Aarhus receives prestigious American lectureship

The Archaeological Institute of America has selected Troels Myrup Kristensen for a Samuel H. Kress Lectureship in Ancient Art.

Bjarke Paarup

07.04.2017 | Navne

AU genansætter leder af Institut for Kultur og Samfund

Bjarke Paarup fortsætter som institutleder på Institut for Kultur og Samfund.

29.03.2017 | Forskning

Dansk forskningshold med i unikt arkæologisk udgravningsprojekt

I efteråret 2017 vil en enestående arkæologisk udgravning blive gennemført i et af Italiens vigtigste arkæologiske monumenter - Cæsars Forum i Rom. Udgravningen gennemføres med støtte fra Carlsbergfondet og vil have deltagelse af et dansk forskningshold.

16.03.2017 | Videnudveksling, Religionsvidenskab

Hvordan skal religioner sameksistere?

Erfaringer fra Indonesien og Danmark med at skabe tolerance og sameksistens blandt forskellige religiøse og etniske grupper bliver diskuteret ved en offentlig rundbordssamtale på Aarhus Universitet mandag den 20. marts.

06.03.2017 | Forskning

Det private erhvervsliv kalder på filosofisk forståelse

Lars Frølund er uddannet filosof fra Aarhus Universitet og er snart aktuel med en bog, der for første gang beskriver, hvordan verdens største virksomheder samarbejder med universiteter for at skabe innovation. Vi har spurgt, hvad det er, han kan tilbyde som filosof.

Centerleder Felix Riede

20.02.2017 | Forskning

Nyt center for humanistisk miljøforskning

Humaniora skal gøre os klogere på fortidens, nutidens og fremtidens miljøudfordringer i et nyt center ved Aarhus Universitet.

Centerleder Bo Kristian Holm

08.02.2017 | Forskning, Teologi

Dansk reformationsforskning styrkes

Et nyt center ved Aarhus Universitet skal styrke den danske reformationsforskning og klarlægge, hvordan luthersk mentalitet har præget samfund og kultur.

Hvis man vil arbejde interdisciplinært, er det ikke gjort med at bruge en sparringspartner udefra. Det er først, når man 'ejer' projektet i fællesskab, at de disciplinære forskelle træder i baggrunden, er Andreas Roepstorffs erfaring. (Foto af Lars Pallesen).

07.02.2017 | Forskning

Vejen til ny viden er brolagt med uvant samarbejde

Andreas Roepstorff fra Interacting Minds Centre er kendt for sin evne til at samle forskere i projekter, hvor tværfagligheden bliver løftestang for nye forskningsspørgsmål. For nylig fik han et ordinært, men atypisk professorat - delt imellem Institut for Klinisk Medicin og Institut for Kultur og Samfund.

Foto/medie afdelingen Moesgaard.

25.01.2017 | CAS, Bevillinger

Carlsbergfondet giver millioner til IKS

Carlsbergfondet har tildelt et Semper Ardens-stipendium og tre post.doc-stipendier til forskere fra Institut for Kultur og Samfund.

Viser resultater 1 til 10 ud af 212

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste