Foto: Johanne Wium Olesen

16.11.2017 | Historie og Klassiske Studier, Forskning

Politisk danmarkshistorie set fra Slotsholmen

Professor Thorsten Borring Olesen i Snapstinget i forbindelse med lanceringen af første del af dobbeltudgivelsen "De danske ministerier 1972-1993".

01.11.2017 | Historie og Klassiske Studier, Bevillinger

To millioner til at undersøge danske Cæsarreceptioner

Ph.d. Trine Johanne Arlund Hass har modtaget postdoc-stipendium fra H.M. Dronning Margrethe den II

Foto: Foto & Medielab, Moesgård Museum

30.10.2017 | Bevillinger, Forskning

Tre forskertalenter belønnes

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) har bevilliget godt og vel 6,5 millioner kroner til tre forskertalenter fra Institut for Kultur og Samfund. De tre kommende postdocs skal alle tilbringe to år ved et udenlandsk universitet.

Professor MSO Lotte Meinert

25.10.2017 | Antropologi, Bevillinger

EU-millionbevilling til forskeruddannelse i Afrikas største udfordringer

Hvordan skal man i Afrika håndtere de store udfordringer med blandt andet sundhed, flygtninge, miljø og energiforsyning, der er flere steder på kontinentet? Det er nogle af de spørgsmål forskerspirer fra hele verden skal svare på i et nyt europæisk samarbejde med Aarhus Universitet i spidsen. Samarbejdet har netop fået en EU-bevilling på kr. 31…

Martin Luther malet i 1528 af Lucas Cranach den ældre.

24.10.2017 | Bevillinger, Historie og Klassiske Studier, Teologi

Står Luther bag den nordiske samfundsmodel?

Aarhus Universitet er med i et nyt fællesnordisk projekt, der skal undersøge, hvad Luthers tanker har betydet for skandinavisk samfundsudvikling. Projektet er blevet bevilliget over fire millioner svenske kroner.

Hendes Majestæt Dronningen er protektor for Moesgaard Museum og indviede den nye permanente udstilling om middelalderen.
Lars Meldgaard Sass Jensen med den særlige 'tartsche'. Skjoldet bærer adelsslægten Skarves mærke med en femtakket stjerne.

13.10.2017 | Forskning

Ved du, hvad en ’tartsche’ er?

Det er en af de helt særlige genstande, som medarbejdere på IKS har været med til at skaffe hjem til den nye middelalderudstilling på Moesgaard Museum. Udstillingen 'Fri os fra det onde' blev åbnet af Dronningen d. 9. oktober 2017.

14.09.2017 | Forskning, Historie og Klassiske Studier

Daniel Nykjær Andersen modtager rejselegat

Klassisk arkæologistuderende, Daniel Nykjær Andersen, modtager Dronning Margrethe II's rejselegat

05.09.2017 | Forskning, Antropologi

Professor Ton Otto modtager ridderkorset

Professor i antropologi og leder af de Etnografiske Samlinger, Ton Otto, udnævnes 15. september til ridder af Dannebrog.

Foto: Folkeuniversitetet (Montgomery/OddFischlein)

15.08.2017 | Forskning, Religionsvidenskab

Jens Peter Schjødt udnævnt til professor

Jens Peter Schjødt er udnævnt til professor i religionsvidenskab.

Detaljefoto af sølvblikbeslaget fundet på Borgring (Foto: Museum Sydøstdanmark).
Arkæolog Nanna Holm viser det lille sølvblikbeslag frem kort efter, det blev fundet i nordporten (Foto: Museum Sydøstdanmark).
Beslaget fra Borgring (th) sammen med et foto af spændet fra vølvegraven på Fyrkat (tv) (Foto: Museum Sydøstdanmark).

08.08.2017 | Forskning, Arkæologi

Sølvspænde forbinder Borgring til Harald Blåtand

Fundet af et lille ornamenteret sølvblikbeslag viser en direkte og overraskende forbindelse mellem Borgring og vikingeborgen Fyrkat.

Viser resultater 1 til 10 ud af 230

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste