Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

27.06.2018 | Arkæologi

Martin Høybye - New PhD at the Department of Archaeology and Heritage Studies

Martin will be investigating life at ground zeros of climate change with a particular focus on water as heritage.

Fællesbillede af alle prismodtagere på verdenskonferencen. Heide W. Nørgaard er nr. 10 fra højre (klik for større billede).

26.06.2018 | Arkæologi, Priser

International forskningspris til ph.d.-projekt

Den international forskningssammenslutning UISPP har udnævnt Heide W. Nørgaards arkæologiske ph.d.-projekt til et af de fem bedste inden for forhistorisk og protohistorisk forskning.

Kranie under udgravning. (Ejvind Hertz, Skanderborg Museum)

22.05.2018 | Forskning, Arkæologi

Forskerhold fremlægger viden om spektakulær udgravning

Alken Enge blev for alvor kendt, da nye arkæologiske udgravninger og geologiske undersøgelser begyndte i 2012. Her dukkede der mere end 2000 menneskeknogler op på bunden af det, der omkring Kristi fødsel havde været en sø. Nu er analyserne af udgravningerne afsluttet, og forskerholdet bag undersøgelserne kan præsentere resultaterne.

Post.doc. Heide Wrobel Nørgaard

04.05.2018 | Arkæologi

Arkæolog udnævnt til medlem af AcademiaNet

Heide W. Nørgaard er blev udnævnt til medlem af AcademiaNet, der er en database over fremragende kvindelige forskere.

23.04.2018 | CAS, Arkæologi, Materials, Culture and Heritage

The Nordic Bronze Age (1500–1100 BC): Craft Mobility and Contact Networks in Metal Craft

Article by Heide Wrobel Nørgaard in 'Praehistorische Zeitschrift'.

“Castle of Good Hope” I Cape Town er den ældste overlevende bygning fra kolonitiden i Sydafrika. Den blev bygget mellem 1666 og 1679 at det Hollandske Ostindiske Kompagni (Foto: Ossewa, Wikimedia Commons).

06.03.2018 | Bevillinger, Globale Studier, Filosofi og Idéhistorie, Arkæologi, Arts

EU-bevilling til forskning i den europæiske koloniarv

Med en EU-bevilling på 2 millioner euro i ryggen skal forskningsprojektet ECHOES undersøge, hvilken rolle koloniarven spiller i Europa og i forholdet til tidligere koloniområder.

Moesgård, hvor afdelingerne for Antropologi og Arkæologi og kulturarvsstudier er placeret (Foto: Moesgård Foto).

02.03.2018 | Priser, Antropologi, Arkæologi, Religionsvidenskab, Teologi

Tre fagområder i top 50 i verden

I de nye rangliste fra QS har Institut for Kultur og Samfund tre fagområder placeret i top 50.

01.03.2018 | Materials, Culture and Heritage, Arkæologi

Governing martial traditions: Post-conflict ritual sites in Iron Age Northern Europe (200 BC–AD 200)

Article by Mette Løvschal and Mads Kähler Holst in Journal of Anthropological Archaeology

21.02.2018 | Antropologi, Arkæologi

Annika Pohl Harrisson - Ny afdelingskoordinator ved IKS

Mandag den 12. februar tiltrådte Annika Pohl Harrisson som afdelingskoordinator ved Antropologi samt Arkæologi og Kulturarvsstudier.

19.02.2018 | Arkæologi

Ben Fuller - New postdoc at the Department of Archaeology and Heritage Studies

Ben will be working on the project “Danish and European Diets in Time” (DEDiT).

Viser resultater 1 til 10 ud af 90

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste