07.02.2017 | Arkæologi

Prize to Ph.D. Trine Kellberg Nielsen from the Department of Archaeology, Aarhus University

Ph.D. Trine Kellberg Nielsen from Aarhus University is the winner of this year’s Price for research into Prehistory and Quaternary Ecology at the University of Tübingen in Germany.

01.02.2017 | Arkæologi

Christian Steven Hoggard - New Postdoc at the Department of Archeaology and Heritage Studies

Christian joins CAS as a postdoctoral researcher on the ‘Apocalypse Then?’ interdisciplinary project in February 2017

01.02.2017 | Arkæologi

James Dodd – New PhD Student at The Department of Archaeology and Heritage Studies

James commences 1 February 2017 as a PhD student at The School of Culture & Society, with the project: “Transforming Terminology: Dividing Southern Tradition Prehistoric Art”.

26.01.2017 | CAS, Arkæologi

Danske forskere forsøger at bremse »gigantisk tragedie« i Afrika

Forskningsgruppe med Mette Løvschal i Scientific Reports (Nature) og videnskab.dk.

Foto: Mette Lovschal (privat).

25.01.2017 | Arkæologi, CAS, Forskning

Forsker: Unikt økosystem i Østafrika trues af kollaps

”Greater Mara” er et 668.500 hektar stort naturområde i det sydvestlige Kenya med et helt unikt dyreliv og hjemsted for den berømte Masai-stamme. Ny forskning viser nu, at området er alvorligt truet af menneskeskabte ændringer, og at indhegninger skyder op i et hidtil uset omfang og med stor hastighed.

02.12.2016 | Arkæologi

Trine Borake - new PhD at the department of Archeaology

Trine Borake will be working on the project: Fra Vikinger til Hvider

06.10.2016 | Arkæologi

Trine Kellberg Nielsen - New postdoc at CAS

Trine Kellberg Nielsen will be working on a one-year postdoc at the Centre for Biocultural History.

23.09.2016 | Arkæologi

Rikke Maring - New PhD at the Department of Archeaology

As of September 1st 2016, Rikke Maring is enrolled as a PhD student with the project: On the Stone Age Menu

21.09.2016 | Arkæologi

Louise Felding - New PhD student at the Department of Archaeology

As of 1 September Louise Felding is enrolled as PhD student at CAS with the project: "Mobility as Social Construct. New Aspects of Social Roles of Women in the Bronze Age".

Mads Kähler Holst, kommende direktør på Moesgaard Museum

22.08.2016 | Navne , Arkæologi

Ny direktør til Moesgaard Museum

Afdelingsleder og professor MSO, Mads Kähler Holst, bliver ny direktør på Moesgaard Museum