Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

15.01.2019 | CAS, Arkæologi, Bevillinger

Do good fences make good neighbors? Exploring a multi-temporal approach to land use conflicts in pastoral societies

IMC Seed funding to Associate Professor Mette Løvschal's project

29.11.2018 | Bevillinger, Arkæologi

ERC-bevillinger til at forske i hvordan mennesket tilpassede sig den sidste istid

Felix Riede har modtaget en “Consolidator”-bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC) til at forske i hvilke modsvar mennesket fandt mod hurtigt skiftende klimaer og miljøer under den seneste istid.

01.11.2018 | Arkæologi

Simon Kjær Nielsen - Ny Ph.d. ved afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

Simon skal arbejde med projektet: Neolitiske liv under forandring. Et landskabsarkæologisk studie af et kulturmøde i Nordvestjylland omkring 2800 f. Kr.

24.10.2018 | Arkæologi

Joshua Cohen - New postdoc at the Department of Archealogy and Hertiage studies

Joshua will join CAS from 5 November where he will be part of the Heritage and the Anthropocene (HATA) project.

Foto: Kim Roslev

20.09.2018 | Arkæologi, Forskning, Arts

Nyt digitalt værktøj vækker begejstring blandt metaldetektorbrugere

DIME er navnet på en ny digital portal til registrering af den voksende mængde metaldetektorfund i Danmark. Med DIME kan amatørarkæologer registrere deres fund allerede ude i marken og sende data til museerne. Museerne kan herefter bygge videre på amatørarkæologernes data og deres enorme viden om fundene. Med DIME tilgængeliggøres en vigtig del af…

11.09.2018 | Arkæologi

Laura Ahlqvist - New PhD at the Department of Archeaology and Heritage Studies

Laura Ahlqvist will be working on a project uncovering networks of communication, modes of cultural transmission and local appropriation of figurative imagery in Late Bronze Age Europe c. 1300-700 BCE.

17.08.2018 | Arkæologi

Tibor-Tamás Daróczi - New Postdoc at the Department of Archaeology and Heritage Studies

Tibor-Tamás is currently engaged in the research project "JOINTIME".

16.08.2018 | Arkæologi

Directionality and axiality in the Bronze Age: cross-regional landscape perspectives on ‘fire pit lines’ and other pitted connections

Article in World Archaeology by Mette Løvschal and David Fontijn

06.08.2018 | Arkæologi

Rie Bloch - Ny ph.d. ved Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

Rie starter som ph.d. ved CAS d. 1. september 2018, hvor hun ved at analysere keramik fra hele tragtbægerkulturens udbredelse, skal diskutere symbolsk kommunikation, materiel agens og kognitiv interaktion mellem mennesket og keramikken.

27.06.2018 | Arkæologi

Martin Høybye - New PhD at the Department of Archaeology and Heritage Studies

Martin will be investigating life at ground zeros of climate change with a particular focus on water as heritage.

Viser resultater 1 til 10 ud af 99

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste