Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

11.09.2018 | Arkæologi

Laura Ahlqvist - New PhD at the Department of Archeaology and Heritage Studies

Laura Ahlqvist will be working on a project uncovering networks of communication, modes of cultural transmission and local appropriation of figurative imagery in Late Bronze Age Europe c. 1300-700 BCE.

17.08.2018 | Arkæologi

Tibor-Tamás Daróczi - New Postdoc at the Department of Archaeology and Heritage Studies

Tibor-Tamás is currently engaged in the research project "JOINTIME".

16.08.2018 | Arkæologi

Directionality and axiality in the Bronze Age: cross-regional landscape perspectives on ‘fire pit lines’ and other pitted connections

Article in World Archaeology by Mette Løvschal and David Fontijn

06.08.2018 | Arkæologi

Rie Bloch - Ny ph.d. ved Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

Rie starter som ph.d. ved CAS d. 1. september 2018, hvor hun ved at analysere keramik fra hele tragtbægerkulturens udbredelse, skal diskutere symbolsk kommunikation, materiel agens og kognitiv interaktion mellem mennesket og keramikken.

27.06.2018 | Arkæologi

Martin Høybye - New PhD at the Department of Archaeology and Heritage Studies

Martin will be investigating life at ground zeros of climate change with a particular focus on water as heritage.

Fællesbillede af alle prismodtagere på verdenskonferencen. Heide W. Nørgaard er nr. 10 fra højre (klik for større billede).

26.06.2018 | Arkæologi, Priser

International forskningspris til ph.d.-projekt

Den international forskningssammenslutning UISPP har udnævnt Heide W. Nørgaards arkæologiske ph.d.-projekt til et af de fem bedste inden for forhistorisk og protohistorisk forskning.

Kranie under udgravning. (Ejvind Hertz, Skanderborg Museum)

22.05.2018 | Forskning, Arkæologi

Forskerhold fremlægger viden om spektakulær udgravning

Alken Enge blev for alvor kendt, da nye arkæologiske udgravninger og geologiske undersøgelser begyndte i 2012. Her dukkede der mere end 2000 menneskeknogler op på bunden af det, der omkring Kristi fødsel havde været en sø. Nu er analyserne af udgravningerne afsluttet, og forskerholdet bag undersøgelserne kan præsentere resultaterne.

Post.doc. Heide Wrobel Nørgaard

04.05.2018 | Arkæologi

Arkæolog udnævnt til medlem af AcademiaNet

Heide W. Nørgaard er blev udnævnt til medlem af AcademiaNet, der er en database over fremragende kvindelige forskere.

23.04.2018 | CAS, Arkæologi, Materials, Culture and Heritage

The Nordic Bronze Age (1500–1100 BC): Craft Mobility and Contact Networks in Metal Craft

Article by Heide Wrobel Nørgaard in 'Praehistorische Zeitschrift'.

“Castle of Good Hope” I Cape Town er den ældste overlevende bygning fra kolonitiden i Sydafrika. Den blev bygget mellem 1666 og 1679 at det Hollandske Ostindiske Kompagni (Foto: Ossewa, Wikimedia Commons).

06.03.2018 | Bevillinger, Globale Studier, Filosofi og Idéhistorie, Arkæologi, Arts

EU-bevilling til forskning i den europæiske koloniarv

Med en EU-bevilling på 2 millioner euro i ryggen skal forskningsprojektet ECHOES undersøge, hvilken rolle koloniarven spiller i Europa og i forholdet til tidligere koloniområder.

Viser resultater 1 til 10 ud af 94

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste