Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Afdeling for Religionsvidenskab

  • ...religion i videste forstand

Afdelingens profil

Afdeling for Religionsvidenskab beskæftiger sig med religion i videste forstand. Disse studier omfatter samtlige hovedreligioner samt andre religionshistorisk væsentlige religioner og fænomener i fortid og nutid. Det afspejles i de ansattes forskningsmæssige kompetencer, som foruden et bredt spektrum af empiriske færdigheder også omfatter en bred vifte af teoretiske og metodiske tilgange som fx historiske, filologiske, litteraturvidenskabelige, filosofiske, antropologiske, sociologiske, psykologiske og religionsfænomenologiske. Den særskilte uddannelse Arabisk- og islamstudier har islam og den arabiske verdens sprog, kultur og samfund som speciale.

Forskningsmiljø

Afdeling for Religionsvidenskab ved Aarhus Universitet er blandt de største forskningsmiljøer i verden inden for feltet og rummer blandt andet stærke forskningskompetencer inden for norrøn religion, samtidsreligion, islamstudier, kognitions- og eksperimentel forskning. Miljøet omkring Religionsvidenskab er tværfagligt i hele sin opbygning og arbejdsform, således at megen forskning foregår i tæt samarbejde med kolleger med andre fagligheder som fx bibelstudier og kirkehistorie inden for teologi, humaniora i bred forstand, samfundsvidenskab og naturvidenskab.

 

Tilknyttet undervisning

I tilknytning til fagmiljøet omkring Religionsvidenskab udbyder Aarhus Universitet bachelor- og kandidatuddannelse i Religionsvidenskab, suppleringsuddannelsen Religion, politik og samfund i samarbejde med Statskundskab såvel som en række valgfag.

Videnskabelige medarbejdere

Tilknyttede ph.d.-studerende

Navn Jobtitel E-mail Telefon Bygning
Aae, Bjarke Ph.d.-studerende baae@cas.au.dk +4560387153 1451, 533
Agersnap, Anne Ph.d.-studerende anag@cas.au.dk +4529802875
Bønding, Sophie Ph.d.-studerende socb@cas.au.dk +4587162491 1451, 526
Hansen, Jacob Hartvig Sandager Ph.d.-studerende jhsh@cas.au.dk
Larsen, Tina Langholm Ph.d.-studerende tlla@cas.au.dk +4550732167
Mortensen, Mette Bjerregaard Videnskabelig assistent mbmo@cas.au.dk
Møller, Anne Buch Ph.d.-studerende anbm@cas.au.dk +4587162903 1453, 516
Nygaard, Simon Videnskabelig assistent sn@cas.au.dk +4561264715
Williams, Lars Hedegaard Ph.d.-studerende lhw@cas.au.dk

Nyheder

15.08.2019 | Religionsvidenskab

Benjamin Purzycki - Associate Professor the Department of the Study of Religion

Benjamin will study the processes responsible for religious systems' covariance with threats to cooperation and coordination and assesses their effectiveness in alleviating those threats.

15.08.2019 | Religionsvidenskab

Anne Lundahl Mauritsen - Ny ph.d. ved afdeling for Religionsvidenskab

Anne starter som ph.d. d. 1. september og skal koncentrere sig om et voksende forskningsfelt omkring fænomener som ateisme, agnosticisme og ’irreligiøsitet’.

Arrangementer

ons 09 okt
14:15-17:00 | Bygning 1481 - lokale 239, Jens Chr. Skous Vej 4, Aarhus Universitet
Hvad foregår der i Kinas muslimske region Xinjiang?
Seminar med postdoc Rune Steenberg, Københavns Universitet, professor emeritus Stig Thøgersen og lektor Mette Thunø, Aarhus Universitet