Aarhus University Seal

MANTRA projekt i Kraniebrud Radio4

Resultaterne af pilotstudiet vedr. Ældreplejens håndtering af ældres forbrug af alkohol og rusmidler er for nyligt formidlet i Kraniebrud.

Professor, Bagga Bjerge, har medvirket i afsnittet "Hellere promiller end piller?- Når ældre drikker for meget" i Kraniebrud Radio4 om, hvordan vi kan forbedre behandlingen af ældre med rusmiddelproblemer, og hvordan det er at forske i et tabubelagt område.

"Vi overser ofte de ældste i vores samfund, og herunder er de ældre, der drikker for meget eller indtager andre rusmidler en særligt udsat og overset gruppe. Det vil vi forsøge at rette op på i dagens afsnit, hvor vi bliver klogere på netop denne del af vores befolkning. For hvad er konsekvenserne af de ældres misbrug? Hvad kan vi gøre for at hjælpe dem? Og hvordan forsker man egentligt i et forbrug, der er tabuiseret eller ligefrem ulovligt?". Lyt til afsnittet her. 

Bagga Bjerge har sammen med Jonas Strandholdt Bach fra Center for Rusmiddelforskning og Johanne Korsdal Sørensen fra MANTRA, Aarhus Universitet, udgivet tre artikler omkring udfordringerne i omsorgsarbejdet med ældre borgere med rusmiddelproblemer: 

'Not fitting the boxes – caring for older marginalized citizens in Denmark'
https://lnkd.in/deG-9FZM

‘It can be difficult to help them’ https://lnkd.in/dD8kGBpS

'Caring for elderly substance users: Challenges, dilemmas and recommendations'
https://lnkd.in/ddZBmPV3