Aarhus University Seal

Anne Lundahl Mauritsen

Title

Postdoc, PhD in the Study of Religion

Primary affiliation

Anne Lundahl Mauritsen

Contact information

Telephone number
Email address

Profile

Jeg har en PhD i religionsvidenskab og er nu PostDoc ved Afdeling for Religionsvidenskab, Aarhus Universitet. I min PhD-afhandling 'Understanding the Scandinavian Paradox – An Interdisciplinary Investigation of Nonreligion and Cultural Religion in a Danish Context' forskede jeg via en interdisciplinær tilgang i moderne majoritetsdanskeres (non)religiøsitet og kulturkristne identitet særligt med fokus på at undersøge, hvordan de skaber identitet og mening. 

Jeg er for nuværende ansat på projektet 'Religious Communities in a Virtual Age', hvor jeg forsker i forholdet mellem religion og digitalisering. Videre er jeg også tilknyttet de to projekter 'Explaining Nordic Atheism' og 'Banal (Non)religion: Secular Imaginaries in Contemporary Pop-Culture'. I begge projekter er mine partnere og jeg interesserede i at forstå moderne former for nonreligion i de Nordiske lande.

Jeg holder gerne foredrag og giver interviews om non(religion) i Danmark og Norden, om kulturkristendom, Folkekirken, moderne former for ateisme og humanisme samt religion og dansk politik.

Selected publications

More
Use arrow keys on your keyboard to explore
Use arrow keys on your keyboard to explore
Use arrow keys on your keyboard to explore