Aarhus University Seal

Hvad det vil sige at være menneske i en verden med COVID-19? Åbent webinar om sundhedsantropologi

På dette webinar får du indblik i, hvordan 'Corona-livet' former sig i Danmark, og i nogle af de sociale konsekvenser, vi kigger ind i som følge af pandemien. Du får også indblik i Masteruddannelsen i sundhedsantropologi på Aarhus Universitet, som uddanner sundhedsprofessionelle i medicinsk antropologi og etnografisk metode.

Info about event

Time

Thursday 8 April 2021,  at 16:15 - 17:30

Location

Webinar (zoom-link tilsendes efter tilmelding)

Organizer

Marie Louise Tørring

Webinaret er åbent for alle interesserede.

Tilmeld dig webinar


Program

16:15 Velkomst

16:20 Psykisk sårbarhed og kalenderens opløsning under Corona

Gitte Vandborg Rasmussenv/ Gitte Vandborg Rasmussen, sygeplejerske, Master i sundhedsantropologi og ph.d.-studerende

Mental sundhed fylder meget i den offentlige debat, og der har siden COVID-19 udbruddet i marts 2020 hersket en bekymring blandt eksperter om, at gruppen af psykisk sårbare er særligt udsatte og vil få det markant dårligere på grund af de pludselige forandringer og mange restriktioner i samfundet. Men i praksis oplever nogle psykisk sårbare også at få det bedre. De fortæller om momentane følelser af forenkling, normalisering og ligestilling under nedlukningerne af samfundet. Det siger noget interessant om sårbares liv, men også om det moderne liv generelt.

Gitte Vandborg Rasmussen giver dig via sine erfaringer som tidligere masterstuderende og videnskabelig assistent i projektet HOPE: How Democracies Cope with COVID-19 et indblik i, hvad en master i sundhedsantropologi kan bruges til.

16:40 Q&A

16:45 Læs sundhedsantropologi – og få ‘kontrast-stof’ til at se det sociale i din sundhedsfaglige praksis

Marie Louise Tørringv/ Marie Louise Tørring, lektor, Afdeling for antropologi, Aarhus Universitet og

Charlotte Stovgaard, studiekoordinator for Efter- og videreuddannelse, Aarhus Universitet

Corona-pandemien er et enestående øjeblik at være antropolog i, fordi situationen aktualiserer en lang række antropologiske forståelser af det sociale, der er vigtige for at forstå epidemier og menneskers håndtering af sundhed og sygdom generelt.

Master i sundhedsantropologi (MSA) på Aarhus Universitet har fokus på, hvordan sundhed skabes i en global verden. Lektor og faglig koordinator Marie Louise Tørring giver dig et indblik i de kompetencer, du opnår gennem uddannelsen, og Charlotte Stovgaard fortæller om adgangskrav og optagelse på MSA.

17:15 Q&A

17:30 Tak for i dag


Tilmeld dig webinar


Om masteruddannelsen

Ansøgningsfrist til masteruddannelsen er 2. maj 2021 med start i efteråret 2021.

Læs mere om Masteruddannelsen i sundhedsantropologi

Har du spørgsmål til uddannelsen, er du velkommen til at kontakte faglig koordinator, lektor Marie Louise Tørring på mlt@cas.au.dk.