Aarhus Universitets segl

MANTRA projektgruppen arbejder på at udbrede projektets sikkerhedskalender til danske kvægbedrifter

MANTRA projektgruppen har nu lagt sidste hånd på sikkerhedskalenderen, der skal understøtte samarbejdet om sikkerhed blandt landmænd og medarbejdere på kvægbedrifter med internationale medarbejdere.

Sikkerhedskalenderen er udviklet på baggrund af input fra landmænd og internationale medarbejdere, samt baseret på projektgruppens indsigter fra felten. Den rummer 12 centrale sikkerhedstemaer – én for hver måned – som omhandler alt fra håndtering af kemikalier til samarbejde blandt kollegaer. Desuden følger der for hver måned en QR-kode, hvorigennem man kan få viden og vejledning om månedens tema. Vi håber, at kalenderen kan bidrage til, at samtaler om sikkerhed bliver en fast del af hverdagen på bedriften, samt at kommunikationen omkring sikkerhed kan føre til færre arbejdsskader- og ulykker i det danske landbrug.

I projektgruppen arbejder vi netop nu på at udbrede kendskabet til kalenderen, så flest mulige indenfor landbruget kan få gavn af dialogredskabet. Vi har modtaget 100 fysiske eksemplarer af kalenderen, som er klar til at blive sendt ud til danske kvægbedrifter samt andre, som måtte have interesse for området. Derudover arbejder vi også på en video, hvor en landbrugsmedarbejder fortæller om, hvordan kalenderen hjælper ham til at have fokus på sikkerhed i dagligdagen. Videoen vil være klar inden længe!

Sikkerhedskalenderen kan nemt og gratis bestilles fra MANTRAs hjemmeside – dog så længe lager haves. Skulle man have spørgsmål eller kommentarer til sikkerhedskalenderen, er man velkommen til at rette henvendelse til mantraassistance@cas.au.dk.