Aarhus Universitets segl

Samarbejde

Forskerne ved afdelingen arbejder tæt sammen med forskere fra filosofi, religionsvidenskab, biologi, og medicin. Vi har desuden samarbejdspartnere både indenfor og udenfor Aarhus Universitet, herunder Moesgård Museum, Oslo Universitet, UCLA, UC-Santa Cruz, internationale NGOer i for eksempel Indonesien, Uganda, Nepal, Indien, samt med institutioner i både Danmark og Grønland. Vi er også del af partnerskaber med en række civilsamfunds-aktører og laver forskning i konteksten af region Midtjylland og Aarhus Kommune med henblik på samfundsudvikling i konteksten af blandt andet patient organisationer, konfliktløsning ved politiet og retsvæsenet, migrantarbejdere, lokale religiøse fællesskaber og meget mere.

Afdelingen har et aftagerpanel fra erhvervslivet, som hjælper os at skabe endnu bedre karrierreveje for alle studerende og med at optimere uddannelsen, så den effektivt ruster både bachelorer og kandidater fra antropologi til at varetage funktioner i et bredt arbejdsfelt.  

Aftagerpanelet består af:

  • Birgitte Nygaard Markussen, Direktør for Udenrigsministeriets kontor for Humanitære indsatser, Civilsamfund og Engagement
  • Lisbeth Ørtenblad, Seniorforsker ved DEFACTUM, Region Midtjylland
  • Carsten Kjærgaard, projektleder, Center for Aktiv Beskæftigelsesindsats (CABI)

MANTRA

På Moesgårds ANTRopologiske Analyseenhed (MANTRA) udfører forskere og studerende fra afdelingen konkrete analyse- og konsulentopgaver for både private virksomheder og offentlige instanser.

Læs mere om MANTRA.

­

MANTRA er en universitetsbaseret analyseenhed forankret på Aarhus Universitet, der arbejder sammen med private og offentlige organisationer om samfinansierede forskningsprojekter. 


Moesgaard Collaboration

Moesgaard Collaboration er det unikke samarbejde mellem afdelingerne på arkæologi og antropologi ved Aarhus Universitet samt Moesgaard Museum. 

Læs mere om samarbejdet her

­

Alumne

Er du tidligere studerende fra afdelingen?

Så bliv medlem af den antropologiske alumneforening på LinkedIn

Contact

MANTRA

Moesgaard Collaboration