Aarhus Universitets segl

Velkommen!

Velkommen til forskningsprojektet Reorienting Integrations blog!

Det var en meget glædelig nyhed, da vi kort før jul 2021 modtog en bevilling på syv mio. kroner fra Velux Fonden til et firårigt samarbejde mellem Aarhus Universitet, VIVE og Dansk Flygtningehjælp. 

Siden da har vi i projektgruppen arbejdet på at få søsat forskningsprojektet. Vi har levet samarbejdskontrakter, søgt (og fået) etik godkendelse, samt fået opsat infrastruktur på hjemmeside og for lagring af data på AU’s sikre drev. Mens vi har knoklet med at få styr på disse formalia er en del flygtningefamiliers ankomst til Danmark gentagende gange blevet udsat pga. udbrud Covid-19 i lejrene i Rwanda. 

Vi har udnyttet den yderligere ventetid på at indsamle viden om nogle af de mange forberedelser, der går forud for kvoteflygtninges ankomst. Forberedelserne pågår i kommuner på tværs af landet og blandt frivillige kræfter i civilsamfundet. Vi har talt (og taler) med forskellige kommunalt ansatte og med tidligere kvoteflygtninge fra Congo om deres erfaringer og oplevelser med at ankomme til Danmark – alt sammen til stor hjælp i vores videre arbejde.

På nuværende tidspunkt er nogle flygtningefamilier ankommet til Danmark fra Rwanda i december 2021 og mange flere står til at ankomme i løbet af marts måned 2022. Vi ser meget frem til at møde flere af familierne og lære mere om deres nye liv og tilværelse her i landet. 

De kommende måneder vil vi bruge en stor del af vores tid på at lave feltarbejde, dvs. at følge familierne i deres nye hverdag i Danmark for på den måde at få indsigt i hverdagens små og store udfordringer, berigende og frustrerende oplevelser i nye omgivelser, samt om deres håb og drømme for fremtiden. 

Her på siden vil vi løbende dele opdateringer fra felten, nyheder fra projektet, artikler og andet med relation til vores arbejde - så kan alle med interesse følge med. 

Emilie & Mikkel