Aarhus University Seal

SLØK lecture 2024: Hegel and Socialism: A new look at his political-philosophical legacy

by Professor Axel Honneth, Columbia University

Info about event

Time

Friday 7 June 2024,  at 13:30 - 15:00

Location

Aulaen, Bygning 1412 med reception i Vandrehallen, Bygning 1410. Nordre Ringgade 4, 8000 Aarhus C.

Axel Honneth, Professor i Humaniora, Columbia University
Professor Honneth er Jack C. Weinstein Professor for Humaniora ved Institut for Filosofi på Columbia University. Han har været direktør for Institut for Social Forskning (Institut für Sozialforschung) på Goethe-Universität Frankfurt am Main (2001-2019), hvor han tidligere har været professor i social filosofi. Han har også undervist som professor ved Freie Universität Berlin og University of Konstanz. Honneth har arbejdet tæt sammen med Jürgen Habermas. Han har skrevet mange bøger og artikler, og er blevet anerkendt med et utal af priser for sit arbejde indenfor sociologi, filosofi og kritisk teori. Senest har han skrevet en bog om anerkendelsens idéhistorie. Sløk-forelæsningen er åben for alle, og vi håber at se rigtigt mange studerende, alumner, ansatte og venner af idéhistorie og filosofi.

 

 

  • Tid: Fredag den 7. juni 2024 kl. 13.30-15.00. Efterfølgende vil Afdeling for Filosofi og Idéhistorie være vært for en reception. Alle er velkomne!
  • Tilmelding: Af hensyn til forplejning og lokalebegrænsninger bedes man tilmelde sig senest torsdag den 3. juni.
    Du kan tilmelde dig her. 

Sted: NB! Ændret til: Aulaen, Bygning 1412 med reception i Vandrehallen, Bygning 1410. Nordre Ringgade 4, 8000 Aarhus C.

Forelæsningen er arrangeret af Sløk-udvalget bestående af Christian Olaf Christiansen, Rithma K.E. Larsen og Rikke Louise Peters.