Aarhus University Seal

Foredrag om Kristendom, køn og seksualitet

Fællesforedrag i Teologisk Forening og Religionshistorisk Forening: om nogle af de forskydninger, som den kristne teologi gennemgår over tid i relation til samfundets opfattelser af køn og seksualitet v/Benedicte Hammer Præstholm.

Info about event

Time

Wednesday 28 March 2012,  at 19:30 - 22:00

Location

Campus Aarhus, Teologi, Bygn. 1441, Aud. 3

Organizer

Teologisk Forening

Kristendommen har i dansk historie haft en fremtrædende regulerende rolle i forhold til køn, seksualitet, ægteskab og familieliv. Men med samfundets generelle funktionelle differentiering og den deraf følgende mindskede kirkelige indflydelse er kirke og teologi blevet udfordret til at forholde sig til andre forståelser af køn, seksualitet og ægteskab end de traditionelle.

Når teologer diskuterer køn og seksualitet er der tre emner, der går igen: Bibelsynet (kan kirke og teologi tillade sig at smide bibelske tekster ud med badevandet?), synet på ’ordningsteologi’ (kan kirke og teologi acceptere verdens foranderlighed, når Gud én gang for alle har skabt den bestemte orden, som mænd og kvinder skal leve i?) og synet på kirke (hvor meget kan en kristen institution forandre sig og hvordan?). 

Foredraget vil redegøre for dele af den historiske udvikling og for den kirkelige debat om velsignelse/vielse af par af samme køn samt forsøge at afdække nogle af de forskydninger, som den kristne teologi gennem­går over tid i relation til samfundets opfattelser af køn og seksualitet.  

Benedicte Hammer Præstholm er teolog og ph.d.studerende i systematisk teologi, hvor hun skriver om køns- og seksualitetsopfattelsers foranderlighed i dansk teologi. Hun er også præst i Mellerup Valgmenighed.

Adgang til foredraget: 30 kr. eller fremvisning af årskort (120 kr. for hele 2012)