Aarhus University Seal

Femern Projektet - Et helt Landskab –Et helt Liv

Potentialer og udfordringer ved store vådbundsudgravninger. Lecture by Bjørnar Måge with team (Museum Lolland-Falster) with comments by Niels Nørkjær Johannsen

Info about event

Time

Thursday 8 December 2016,  at 14:00 - 17:00

 Abstract:

Femern projektet var og er et af Danmarkshistoriens største arkæologiske projekter og med afstand den største Danske stenalderudgravning. De omfattende udgravninger, hvor der i perioder var over 70 medarbejdere tilknyttet, var såvel teknisk som logistisk en stor udfordring.

Vi har i undersøgelsesområdet kunnet følge menneskers tilpasning til de gradvis skiftende omgivelser – fra Yngre Dryas park-tundra over den tætte skov til atlantisk tids havniveaustigninger og fjorddannelse.

Den menneskelige tilstedeværelse i området synes i høj grad at være en refleksion af områdets ressourcemæssige potentiale. De unikke bevaringsforhold i de inddæmmede arealer gav os mulighed for at afdække hele den materielle kultur. Udgravningernes størrelse gjorde det muligt at afdækket mønstre som havde været svære at erkende ved mindre udgravningsfelter.

Oplægget vil omfatte en præsentation af overvejelserne omkring metodevalg, samt af de omfattende resultater der er fremkommet og forskningspotentialet ved disse.

 

Please note that this lecture will be in Danish!