Aarhus University Seal

Skabelsesteologi i Aarhus: Vigtig historie – aktuel berettigelse?

Seminar i anledning 75-årsjubileet for Teologi ved Aarhus Universitet Prof. Svend Andersen og Lektor Else Marie Wiberg Pedersen. Arrangeret af Teologisk Forening

Info about event

Time

Friday 29 September 2017,  at 13:15 - 16:00

Location

AU Nobelparken, Lokale 219, bygning 1451, Jens Chr. Skous Vej 3

Skabelsesteologi står centralt i Aarhus Universitets teologiske tradition. Hovedfigurer i vores teologiske historie har profileret Aarhus-teologi både nationalt og internationalt, og de senere år og frem til idag er tematikken blevet videreført, reformuleret og ”gentænkt” på nye måder af mange af forskerne og underviserne her. Men samtidig er skabelsesteologi også en af de tilgange der har været udsat for stærk kritik gennem nyere teologiske strømninger internationalt, så som politisk teologi, postkolonial teologi og kønsperspektiver på teologi. Har den stadig en berettigelse og et potentiale som kritisk og konstruktiv teologisk position?

I jubilæumsseminaret vil Svend Andersen og Else Marie Wiberg Pedersen både tage os med tilbage i vores teologiske tradition, og reflektere over aktuel berettigelse i møde med kritiske indvendinger.

EFTER SEMINARET ER DER RECEPTION MED SNACKS OG DRIKKE!