Aarhus University Seal

Udfordring til kristendommen - kristendommens udfordring

Afskedsseminar for Viggo Mortensen

Info about event

Time

Friday 3 February 2012,  at 13:15 - 17:00

Location

Auditorium 1, Bygning 1441, Teologi, Aarhus Universitet, Taasingegade 3

PROGRAM

13.15: Udfordring til Kristendommen; Kristendommens udfordring

  • Lektor Hans Hauge
  • Lektor David Bugge
  • Lektor Peter Lodberg

14.30: Det munden løber over med. Introduktion til en bog

  • Docent Anna Marie Aagaard

15.00: Kaffe

15. 30: VM@TEO. AU.DK 1962-2012. Halvtreds år med teologien.

  • Professor Viggo Mortensen

16.30: Reception i anledning af udgivelsen af bogen

Hvad hjertet er fuldt af. En håndbog om mission.

17.00: Teologi og Viggo indbyder til en enkel buffet i Teologis foyer.

Der er gratis adgang til seminaret. Kolleger, samarbejdspartnere samt nuværende og tidligere studerende er hjerteligt indbudt.  


I 1978 foretog Danmarks Radio en satsning på voksenundervisningsområdet inden for kristendommen.
6 TV udsendelser, 11 radioudsendelser samt en grundbog og en lærervejledning skulle højne danskernes viden om og forståelse for kristendommen. Viggo Mortensen skrev det indledende kapitel i grundbogen ”Hvad har du som du ikke har fået givet”. Kristendommen og det førkulturelle. I afhandlingen rejses de evigt aktuelle spørgsmål: Findes Gud? Hvad er virkelighed? Og hvad er meningen med lidelsen? Målet med materialet var, som Jørgen Bøgh sagde i forordet, at formulere hvad kristendommen er ud fra mødet med tidens ideologier og tankestrømme.

Man kan dårligt forestille sig DR foretage en lignende satsning i dag. Vi har i mellemtiden gennemgået en udvikling i retning af religiøs pluralisme, der har ændret mange dagsordener. Viggo Mortensen har som professor i kristendommens globale udvikling og som leder af Det danske Pluralismeprojekt (2002-2007) forsket og undervist i denne udvikling fra mono til multi. Og nu går han af. Men han er stadig optaget af at forstå og formidle, hvad kristendom er ud fra mødet med tidens problemer og andre religioner og livsanskuelser. Den dobbelte problemstilling Udfordring til Kristendommen – Kristendommens udfordring er stadig aktuel.

Derfor inviterer fagfællesskabet for teologi ved Viggo Mortensens afgang til et seminar med denne dobbelte problemstilling. Samtidig markeres udgivelsen af Viggo Mortensens nye håndbog i mission Hvad hjertet er fuldt af (Anis 2012)

Alle er velkomne.