Aarhus Universitets segl

Institutionsarbejde

På denne side har vi samlet nogle beretninger og råd til alle de forskellige former for institutionsarbejde, som dine ph.d.-kollegaer har foretaget; herunder undervisning, redaktionsarbejde, hjemmesideopbygning, ansvarlig for sociale medier, arbejde for danmarkshistorien.dk osv. Du kan læse om, hvad det har betydet for den enkelte, hvilke erfaringer det har givet, og hvordan det har passet ind i den samlede oplevelse med ph.d.-uddannelsen. 

Siden er under opbygning. Hvis du selv ønsker at bidrage med anbefalinger til eller beretninger om institutarbejde, er du meget velkommen til at skrive til ph.d.-studerende fra RUC Sine Maria Vinther på smariav@ruc.dk eller til ph.d.-studerende fra AU Bjarke Hellemann Weiss på bjhe@cas.au.dk. Så lægger vi dit bidrag op på siden!

På grund af udveksling i foråret 2022 vil der muligvis gå lidt længere tid end normalt med at lægge
jeres beskrivelser op eller med at svare på eventuelle spørgsmål, men I skal endelig ikke tøve med
at sende noget til os.

Redaktionssekretær på tidsskriftet Temp: God redaktions- og forlagserfaring

Som en del af mit institutarbejde som ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet har jeg valgt at arbejde to år som redaktionssekretær på tidsskriftet Temp (i alt 300 timer, 75t/semester). Jeg kan virkelig anbefale, at man involverer sig i tidskriftarbejde. Som redaktionssekretær har jeg været med i udgivelsesprocesserne helt fra begyndelsen og set, hvor langt (eller kort) der kan være fra udkast til færdig artikel. Jeg har fået en grundlæggende erfaring med opbygningen af et tidsskrift, samt hvad der skal ske, før et sådan foretagende kan lykkes. 

Idet min primære opgave har været at standardisere samt læse (ekstra)korrektur på alle artikler, har jeg desuden fået det privilegium at læse artiklerne, før de udkommer. Arbejdet er i perioder meget tidsskrævende, men det er virkelig det hele værd. 

Med venlig hilsen,
Troels Solgaard Andersen

September 2021