Aarhus Universitets segl

Nyheder og aktiviteter

Introaften ved Nordjysk detektorforening

I går aftes havde vi glæden af at kunne introducere en flok erfarne detektorfolk fra Nordjysk Detektorforening til VETEKTOR Buddy programmet og rollen som mentor. 

Martin Hirtius, som er mentor i det sønderjyske, havde vi den store glæde at have med til at holde et ærligt og oplysende oplæg om PTSD. Martin fortalte blandt andet om det at være udsat, om de fordomme man kan møde som veteran med PTSD, og om hvordan man ændrer udfordringer til noget nyt og stærkt.

Tak til alle fremmødte for jeres engagement! Tak til Martin Sonne-Schmidt for at arrangere og være en god støtte, siden programmets spæde begyndelse. Og til alle jer, der viste interesse i rollen som mentor: Vi ser frem til at arbejde sammen med jer!

VETEKTOR med på Den Nationale Veterankonference

1. november 2023

Beriget af ny viden og kontakter er vi netop vendt hjem fra Den Nationale Veterankonference.

VETEKTOR Buddy programmet havde en stand i messeområdet, og vi havde glæden af at have Henrik Nielsen fra Veterancafé Lejre med ved bordet til at fortælle interesserede om hans erfaringer med at køre VETEKTOR Buddy lokalt. 

Tak til Veterancenteret for et meget velorganiseret arrangement og muligheden for vigtige møder og viden! 

Veteraner i Arkæologien får ny projektkoordinator

15. september 2023 

Den 15. september blev Aja Smith ansat som forsker og koordinator på Veteraner i Arkæologien. Sammen med projektleder Andres Dobat og forsknings- og innovationssupport Johanna Korsdal Sørensen fra MANTRA, skal Aja både varetage udvikling og udbredelse af VETEKTOR Buddy programmet og undersøge, hvordan de deltagende veteranerne oplever, at hobbyen påvirker deres helbred og velvære. Læs mere her